13. SIMPLU

Acum treisprezece ani am intrat în învăţământ. Asta după ce, o vreme, am cochetat cu ideea de a pleca din ţară. Acum 13 ani am spus că a lucra în învăţământ este o soluţie temporară; mă şi vedeam pe meleaguri mai pline de soare, prin Australia, dacă se poate. Dar vremea a trecut şi, aşa cum mă vedeţi, sunt încă în învăţământ, încă la Şcoala din Mileanca. Şi, parcă, nu aş mai vrea să plec de aici. A început (şi asta de multă, multă vreme) să-mi placă să lucrez cu copiii.

13 ani, care s-au dus ca şi cum nici nu au fost. Şi am petrecut la catedră mai mulţi ani decât am dedicat şcolarizării preuniversitare, adică clasele I – VIII şi Liceul. Gimnaziul şi şcoala primară le-am făcut tot la Şcoala Mileanca, aşa că, asemenea fiului rătăcitor, am revenit acasă după ce am făcut liceul (o alegere cât se poate de neinspirată) şi Facultatea.

13 ani… Când au trecut? Nu ştiu. Au fost şi buni, au fost şi răi, au fost şi iluzii, au fost şi dezamăgiri, au fost şi împliniri.

Da, au trecut 13 ani. Pur şi simplu.

3 thoughts on “13. SIMPLU”

  1. Nu vreu sa-ti tin lectii de filosofie, dar toate au un rost si un sens, asa ca numai la final poti spune cu adevarat daca ai fost sau nu inspirat.
    Referitor la fiul risipitor tu nu ai fost atat de mult plecat, cum sunt din pacate destui printre care ma numar si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *