Alina Eremia… Mai mult ţoapă decât divă

Sâmbătă, ca de ziua păcălelilor, am ales să rămân în oraş în condiţiile în care am fost ameninţat cu represalii foarte dure dacă nu ajung la Bucureşti, la Final Frontier – târg de carte. Am riscat, am rezistat şi am rămas pe loc.  Din păcate am avut câteva urgenţe de rezolvat pe plan local aşa că a trebuit să amân vizita la Bucureşti.

Printre altele, chiar de ziua păcălellilor, am ajuns pe la Uvertura Mall Botoşani. Să văd ce mai fac cărţile de la Alexandria. Acolo, gălăgie cât încape. Juniorul mă trage de mânecă. Tati, în seara asta cântă Alina Eremia. Hai să vedem şi noi.

Încă nu era ora de cântat. Doar o repetiţie preventivă, să vadă diva de Buftea cum stă treaba cu instalaţia de sonorizare, să vadă şi ea dacă publicul de la Botoşani este aşa de… Aşa de nu ştiu cum să spun să nu jignesc pe nimeni.

Juniorul foarte emoţionat. Cântă Alina Eremia. Îmi dai voie să-i cer un autograf?

Aha! De asta a luat el un anume carneţel de acasă şi când am insistat să-mi spună care e treaba a făcut semne din alea care m-au transformat în complice. Du-te frate!

Nu s-a dus. Diva de Buftea se producea pe scenă. În câteva minute au apărut câteva zeci de copii. Habar n-am pe unde erau ascunşi până atunci. S-o vadă pe marea vedetă. Şi eventual să primească un autograf. Multe foi şi multe pixuri la vedere.

Alina Eremia se producea pe scenă. Glumea cu ăia de la sonorizare. O şleampătă, dacă interesează părerea mea. Blugi şi bluză albă. Amintea de vremurile de tinereţe ale Ralucăi Turcan. Altă valoare.

A băgat un cântec şi s-a dus. Gata, a rezolvat cu proba.

Dar nu, n-a plecat de pe scenă pur şi simplu. Au venit huidumele care asigură paza Mall-ului. Adică ăia care se rag la tine când îţi aleargă odrasla dar se fac invizibili când apar băieţii cu tupeu. Şi încadrată de gorile Alina Eremia a plecat. S-a lăsat o linişte de-a dreptul jenantă printre micii admiratori, care priveau speriaţi la cefele groase şi mutrele încruntate ce le flancau vedeta. N-a avut nimeni curajul să o abordeze.

Şi, privind la jenantul spectacol nu am putut să nu mă întreb. Cine mă-sa este Alina Eremia? Ce aşa mare vedetă este de trebuie însoţită de gărzi de corp de pe scena de la Mall şi până într-o cabină unde să se îmbrace şi ea pentru spectacol şi să bea o apă plată? De cine să o păzească solidaturile? De copiii care doreau un autograf sau o poză înainte de spectacol? De admiratori fanatici? De ce pericole iminente era păzită diva de Buftea?

Există în ţara asta procurori ameninţaţi zilnic cu moartea dar ei nu au gărzi de corp. Ziarişti de investigaţii a căror viaţă este pusă în pericol se descurcă cum pot. Fără solizi în dotare.  Afacerişti care învârt milioane şi chiar au de cine se teme. Până şi Liviu Dragnea, despre a cărui canonizare s-a vorbit de 1 aprilie şi care se dădea gata să moară în picioare este păzit de un SPP-ist. Care mai prestează şi ca şofer şi se mai şi teme şi de umbra lui.

De unde şi până unde Alina Eremia a tras concluzia că trebuie păzită? Şi încă de o gaşcă întreagă, că mai erau şi băieţii de la sonorizare care umflau şi ei nişte muşchi cam discutabili. Să arate că-s în stare să-şi apere diva de invazia copiilor de grădiniţă.

Mi s-a făcut greaţă. Sincer…

Dar încerc să răspund la treaba aia cu de unde şi până unde. Simplu. Alina Eremia nu e nici aşa de frumoasă să fure privirea. Dacă o vezi pe stradă te uiţi la mutra ei doar dacă are pusă o sacoşă pe faţă. Una din aia de rafie, să nu se vadă nimic de la călcâie în sus. O mulţime dintre fătucile care bat bulevradul în căutare de băieţi care să dea un suc şi o cafea şi să le plimbe cu maşina arată mai bine decât Alina Eremia chiar şi fără să se fardeze sau să apeleze la trucuri. La Alina Eremia nu ai ce trucuri să bagi în materie de make up.

Nici cu vocea nu prea străluceşte. Cât despre felul în care se îmbracă, să spunem că a făcut fericit pe unul care şi-a deschis second hand în cartier la ea.

Aşa că… dacă nu are altceva cu care să atragă privirea, şi-a tras gaşcă. Şi când vezi ditamai mulţimea îţi dai seama că păzeşte pe cineva şi poate se prinde cineva că  ţoapa aia care încearcă să arate prin mers că e sigură de sine e Alina Eremia, marea vedetă.

Jalnic… Măcar putea să aibă decenţa să stea de vorbă cu copiii. Dacă avea bun simţ cerea de la fiecare un leu pentru autograf şi trei pentru tras în poză.

Am plecat de la Mall ceva mai târziu. Cu două cărţi sub braţ. Şi fără să asist la spectacol. Mi-a fost de ajuns spectacolul de dinaintea spectacolului…

2 thoughts on “Alina Eremia… Mai mult ţoapă decât divă”

 1. Domnule Ciprian M.,

  Nu ma numar printre fanii Alinei, dar ma indigneza unele critici ale dvs. la adresa ei si la situatia generala, intrucat mi se par exagerate si chiar gratuite. Pe cateva le voi diseca mai jos.

  Si eu prefer, cat timp sunt fizic in Botosani (si nu in Cluj-Napoca), Libraria Alexandria in detrimentul scenei de la etajul al patrulea, daca ea gazduieste un concert precum cel din acea sambata. Ca trecator prin mall, nu ca expert, pot spune ca un astfel de concert e in proportie de 70% esuat, indiferent de numele interpretului, in principal datorita partii tehnice.
  ( Mentionez ca am avut rabdarea sa astept peste 30 de minute sosirea Alinei pe scena si am reusit sa ascult integral concertul stapanindu-mi instinctul de a-mi pune mainile la urechi. De ce am ramas totusi? Masochist nu sunt si am mereu alternative de entertainment, culturale si mai ales mistice pentru sambata seara. Am dorit insa o ,,confruntare”, dat fiiind ca am vazut-o prima oara in carne si oase pe Alina.)
  Despre Alina eu spun ca are nu o farama ci un bulgare de talent si ca promite foarte mult. E inca relativ tanara (n. 1993-d.?). Sa ii lasam timp sa evolueze atat in plan personal, cat si profesional. Apreciez in mod deosebit cateva fragmente video si cateva idei exprimate in textele pieselor – oare ea le-a scris?- ,,Vorbe pe dos” si ,,A fost o nebunie”. Le pot specifica, dar deja e prea extins comentariul. De asemenea admir, in general, atitudinea ei pe scaunul juriului unui cunoscut concurs national. Nu spun ca isi merita in totalitate locul pe acel scaun. Restul imaginii ei imi e aproape necunoscut.

  Dar sa nu uit de critici.
  1)
  ,,De unde şi până unde Alina Eremia a tras concluzia că trebuie păzită? Şi încă de o gaşcă întreagă, că mai erau şi băieţii de la sonorizare care umflau şi ei nişte muşchi cam discutabili. Să arate că-s în stare să-şi apere diva de invazia copiilor de grădiniţă.”
  Si pe mine ma enerveaza goirlele alea care flancheaza multimea la tot felul de evenimente. Iar baietii de la sonorizare ar putea sa-si dea demisia dupa zgomotul – nu muzica! – din boxe si sa se reprofileze – de ce nu? – pe paza. Dar inteleg ca e necesara, mai mult sau mai putin, prezenta lor. Alina nu e o personalitate politica, nici nu stiu sa fi fost amenintata cu moartea – precum acei procurori, jurnalisti etc de care bine ati amintit – dar un anumit nivel de securitate se impune totusi si aici. vorbim de expunere publica si vulnerabilitate fizica. Nu cred ca e nevoie de explicatii complexe.

  2)
  ,,Măcar putea să aibă decenţa să stea de vorbă cu copiii. Dacă avea bun simţ cerea de la fiecare un leu pentru autograf şi trei pentru tras în poză.”
  Presupun ca glumiti cu acei lei pentru autograf si poze. Desi in incinta unui anumit circ, ,,o poza cu camila costa 10 lei, iar cu poneiul” nu mai stiu cat! Cu cat e mai de pret Alina decat poneiul si camila (fiintial, ma gandesc)?
  Cu respect, va anunt ca a avut decenta sa stea de vorba cu copiii La sfarsit, cat i-au permis timpul si puterile. A se vedea fotografiile cu ea si acele fetite in culise. (A se ignora restul articolului de – cica – presa.)
  http://www.botosaneanul.ro//top-news/a-fost-o-nebunie-mall-ul-a-erupt-la-ceas-de-seara-cu-vedeta-care-a-facut-pariu-cu-viata-video-galerie-foto/

  3)
  ,, Alina Eremia nu e nici aşa de frumoasă să fure privirea. Dacă o vezi pe stradă te uiţi la mutra ei doar dacă are pusă o sacoşă pe faţă. Una din aia de rafie, să nu se vadă nimic de la călcâie în sus. O mulţime dintre fătucile care bat bulevradul în căutare de băieţi care să dea un suc şi o cafea şi să le plimbe cu maşina arată mai bine decât Alina Eremia chiar şi fără să se fardeze sau să apeleze la trucuri. La Alina Eremia nu ai ce trucuri să bagi în materie de make up.”
  Ca unul care a rasfoit nu putine albume de arta, – inclusiv cartea ,,Feminitatea in arta” a lui M. Barriere, ce teoretizeaza matematic proprotiile frumusetii feminine – si avand in pastrare nu putine portrete feminine execuatate in creion de mana mea, imi iau libertatea sa afirm ca Alina e de o frumusete fizica peste medie, cel putin 7,70/10. Sigur, in evaluarea mea intervine subiectivitatea si m-a incurcat foarte mult machiajul.
  Cred ca si in critica dvs. a intervenit subiectivitatea si mai ales o anume revolta interioara. In sacosa de rafie am renuntat de ani buni sa-mi mai aduc si cartofii de la piata.

  Ma bucur oricum ca evenimentul a avut un impact online si ca l-am gasit aici comentat cat de cat consistent. Poate peste 10 ani voi deveni un fan Alina Eremia.

  Romeo Ene
  6 aprilie 2017
  rc.voiniciuc@tutanota.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *