ARGOS. Așteptarea a luat sfârșit…

Așteptam… Si așteptarea mi-a fost răsplatită.

A aparut Argos. Primul numar.

Ce frumos spune Michael Haulică, redactorul-șef, pe pagina sa:

<A-nceput de azi să cadă… cîte-un ARGOS. Și-o să mai cadă pe 18 martie, apoi, definitiv și digital, pe 22 martie.>

<ARGOS este o revistă de F&SF românesc, editată de TexaRom, administrată (cu site cu tot) de Media-Tech și al cărei redactor-șef sînt eu.

Cum producătorul este o editură americană și ISSN-ul este și el american, putem vorbi despre prima revistă americană de F&SF în limba română. Cred că e prima. Dar nu că e prima sau a opta contează, important e că, acum, există.>

Da, e foarte important că există. Și are un conținut care va depăși și cele mai optimiste așteptări. Pe mine, cel puțin, m-a lăsat mască.

DIN CUPRINS:

EDITORIAL Michael Haulică – Cariera de scriitor (online, 11 martie)

INTERVIU Dan Lungu – „Mă tentează posibilitatea de a destabiliza realitatea”, interviu realizat de Dan Doboș (online, 11 martie)

PROZĂ Oliviu Crâznic – Edana Rose (online, 11 martie) Liviu Surugiu – Atavic (fragment de roman) (online, 18 martie) Liviu Radu – Fuga (exclusiv în ediția digitală, din 22 martie) Narcisa Stoica – Himera (exclusiv în ediția digitală, din 22 martie) Ioana Vișan – Un zîmbet de milioane (exclusiv în ediția digitală, din 22 martie)

RECENZII Tudor Ciocârlie – Poveşti scrise dintr-un castel înalt (online, 11 martie) Oliviu Crâznic – Un debut… „heroic” (online, 11 martie) Dan Doboș – Julieta, Romeo și ochelarii de realitate amplificată, recenzia romanului „Anul terminal”, de Florin Pîtea (online, 18 martie) Michael Haulică – Un francez la paralela 45 (online, 18 martie)

Mult succes, Argos. Și la cât mai multe numere!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *