Back in business. Şi un anunţ foarte serios dar care s-ar putea să şocheze

Luni, prima zi a săptămânii. Şi prima zi de luni dintr-un an de la care toţi aşteptăm mai mult decât ne-a oferit 2016. Din acest punct de vedere nu sunt excepţia care să confirme regula. Am şi eu aşteptări, ca tot omul, de la 2017. Şi deoarece sunt mai mari decât realizările anului precedent, e bine să mă apuc de lucru chiar de luni. De la prima oră, mai exact. Nu prea e timp de pierdut.

Deoarece mi-am promis că nu voi începe niciun roman în 2017 am fentat cumva promisiunea. Încă de la finele anului trecut am aşternut pe hârtie primele pagini dintr-un roman care ameninţă să se transforme într-o serie. Nu spun decât că sfârşitul de an a venit cu INSPIRAŢIE la superlativ. E de lucru, nu mă plâng, chiar nu mă plâng.

Tot la planuri pentru anul în curs am precizat că voi citi mai puţin. Sunt cam aglomerat cu scrisul şi nu e nicio presiune din punctul acesta de vedere. Şi aici vine partea şocantă a articolului (poate că doar mie mi se pare şocantă, nu sunt foarte sigur la acest capitol).

Începând cu anul acesta nu voi mai citi autori români.

Adică s-ar putea ca situaţia să se prelungească până la  permanentizare. Cum spuneam, s-ar putea ca unii dintre cei care citesc aceste rânduri să se declare şocaţi. Nu am ce face, dar asta e intenţia mea. Să nu mai citesc autori români. Cu excepţia acelor cazuri în care îl cunosc personal pe autor iar respectivul o să-mi dea voie să-i citesc cartea. Nu e nevoie de acte scrise, autentificate la notar, ajunge doar acordul verbal.

De ce această decizie surprinzătoare şi oarecum nedreaptă? Da, sunt primul care o recunosc, e arbitrară şi nedreaptă dar… Momentan nu sunt foarte pregătit să dau totul din casă. Precizez doar că a fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar forţat de unele evenimente care mi-au stricat câteva zile de la finalul anului trecut. Şi pentru că nu vreau să mai am parte de zile stricate inutil de indivizi a căror searbădă existenţă nu e completă dacă nu strică ziua cuiva, o să evit pe viitor astfel de specimene. De fapt, m-am străduit să evit specia asta de scriitor şi în trecut dar se pare că nu a fost suficient. Nu e de ajuns să eviţi brontozaurul atunci când acestuia i s-a pus pata pe tine şi te găseşte chiar atunci când habar nu ai de existenţa lui inutilă.

Prin urmare, fără (prea mulţi) autori români.

Cât despre ceea ce scriu… Sidney Bird. Reţineţi numele ăsta. Omul deja s-a implicat în nişte treburi…

 

 

One thought on “Back in business. Şi un anunţ foarte serios dar care s-ar putea să şocheze”

  1. După umila mea părere, dacă te mulţumeşti să citeşti autori români şi taci mâlc, adică nu-ţi spui părerea despre ceea ce ai citit, nu apar probleme, nu-ţi strică nimeni absolut nicio zi. Asta se întâmplă numai când spui sincer ce crezi despre scrierile unora dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *