Bani din cărţi. Din nou

Aparent, n-ar mai trebui să fac vâlvă de fiecare dată când se întâmplă să primesc drepturi de autor. În ceea ce mă priveşte, treaba asta începe să devină rutină. O rutină din ce în ce mai profitabilă, după cum dovedesc rapoartele de vânzări. Trend ascendent, cum s-ar spune…

Însă, privind în urmă şi privind în jur, nu mă pot abţine să nu mă laud în speranţa că lauda asta de sine de care dau dovadă o să folosească şi altora. În sensul că poate se vor găsi din ce în ce mai mulţi editori care să plătească drepturi de autor celor care scriu cărţi. Şi poate, mânaţi de invidia care vine la pachet cu constatarea că există scriitori care primesc bani pentru munca lor, se vor găsi şi alţi meşteri la confecţionat poveşti care să-şi ceară drepturile şi n-or să se mai lase exploataţi şi folosiţi de indivizi largi la promisiuni şi strânşi la pungă care au pretenţia că reprezintă ceva în lumea editorială actuală. Care, după câte se poate constata, a fost modelată după chipul unor asemenea „specialişti” pentru care un contract e doar o bucată de hârtie iar scriitorul e doar un fraier numai bun de exploatat.

Dar, într-o lume dominată de indivizi lipsiţi de scrupule şi de legi care există dar nu se aplică pentru simplul fapt că „prejudiciul nu justifică desfăşurarea de forţe” există şi editori care pot însenina viaţa de scriitor, care pot demonstra celui care scrie că această activitate nu presupune doar voluntariat şi resemnare.  Editorii mei de la Crux au comis-o din nou. Sincer, mă aşteptam să mă „bage în seamă” după sărbători, având în vedere cât de aglomeraţi au fost zilele acestea (iar anul nu s-a terminat). Dar ei nu şi nu… Avem o dată trecută în contract?! O respectăm.

Prin urmare…

Deea Sterea şi Andrei Mazilu, subsemnatul vă mulţumeşte că existaţi, că într-o lume dominată de pungaşi cu pretenţii de editori voi aţi dovedit cu prisosinţă că puteţi fi o editură ALTFEL…

Mulţumesc pentru promptitudine, mulţumesc pentru suportul acordat în acele momente când, scârbit de realităţile cu care se confruntă scriitorul, chiar doream să mă las de scris. Mulţumesc pentru tot dar mai ales mulţumesc că, într-o ţară plasată geogfic şi prin apucături în Est, îi trataţi pe scriitori ca şi cum ar trăi în Vest.

Pentru cei interesaţi de cărţile Editurii Crux, site-ul acesteia poate fi accesat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *