BĂTĂLIA VRACIULUI. JOSEPH DELANEY

EDITURA CORINT JUNIOR

TRADUCEREA CRISTINA JINGA

2007

Încetul cu încetul, am ajuns la cea de-a patra carte a seriei Cronicile Wardstone şi, dacă este necesar să concentrez în doar două cuvinte părerea mea despre serie, în general, totul s-ar reduce la „Mai vreau”. De unde reuşeşte autorul să imagineze atâtea aventuri, de unde reuşeşte să scoată personaje atât de vii şi credibile? Iată un mister pe care aş vrea să-l elucidez. Dar cum deocamdată departe de mine speranţa de a scotoci după bunul plac în mintea autorului (dacă aş putea, zău că aş face-o, chiar cu riscul ca distinsul autor să-l pună pe urmele mele pe Vraciul John Gregory şi pe ilustrul său ucenic).

Dar din fericire pentru mine, Vraciul şi ucenicul său au iar de lucru. Răul nu doarme în Pendle, ba dimpotrivă, se pare că acum cele trei clanuri de vrăjitoare de aici şi-au dat mâna pentru a efectua un ritual magic ce-i va permite Diavolului să apară în lume. Numai că socotelile vrăjitoarelor le încurcă pe cele ale Vraciului, astfel că treaba trebuie tranşată urgent pentru o tabără sau alta. Cred că e inutil să precizeze spre cine se va înclina balanţa şi din cauza cui. Mai sunt destule cărţi din seria Wardstone, aşa că Vraciului şi ucenicului său nu trebuie să li se întâmple nimic ireparabil.

Apar personaje noi, unele chiar foarte promiţătoare, cum este Părintele Stocks, fost ucenic al Vraciului. Din păcate, dispare din scenă înainte să facă ceva cu adevărat notabil. Vrăjitoarea adolescentă Mab, în ciuda faptului că e foarte tânără, Mab este deja expertă în artele negre şi şefa unui clan. Surorile ei, deloc îmbietoare. Surorile mamei lui Thomas Ward, cu nimic mai frumoase şi cu nimic mai puţin periculoase decât vrăjitoarele pe care trebuie să le înfrunte Vraciul ajutat de ucenicul său şi de mereu prezenta şi necesara Alice. Cu toate că Vraciul n-o poate suferi, totuşi fata asta face ce face şi se arată mai mult decât necesară.

Cuferele mamei lui Thomas ascund secrete şi puteri pe care le râvnesc vrăjitoarele. Tibb, clarvăzătorul plămădit dintr-un cap de scroafă, a fost creat special pentru treaba asta. Iar Grimalkin, vrăjitoarea expertă în mânuirea cuţitelor şi foarfecelor, chiar dacă e animată de un greu de înţeles cod al onoarei, nu se va da în lături să-l vâneze pe Ucenicul Vraciului.

Tuneluri, strigoi, turnuri, vrăjitoare lamia şi magia oglinzilor. Şi câte şi mai câte. O carte care se citeşte cu sufletul la gură. Chiar şi la lumina lumânării (cât timp E-ON a decis să ia „corentul” pentru o oră nu am văzut altă alternativă).

Merită încercat. Nu vă va dezamăgi. Cu siguranţă.

Prezentarea acestei cărţi a fost oferită cu sprijinul librăriei online libris.ro. Aici găsiţi şi varianta în engleză la secţiunea cărţi în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *