Romane

Insula Diavolului

insula-diavolului-crux-publishing (1)

Editura Crux Publishing

Urmând volumului În sângele tatălui, romanul Insula Diavolului este cel de-al doilea titlu din seria Predestinare geneticăsemnată de cunoscutul scriitor român Ciprian Mitoceanu. Deseori comparat cu Stephen King ca forță a scriiturii și a suspansului creat, autorul ne introduce de această dată într-un univers distopic, foarte apropiat de cel al zilelor noastre. Un nevinovat întemnițat pe Insula Diavolului și un criminal în serie liber, aflat în culmea succesului. Congresmanul Dawson își pregătește, pas cu pas, amendamentul, o lovitură decisivă pe care o va da justiției americane și însăși umanității. Dar ce ne facem când politica și genetica scapă de sub control? În cel de-al doilea volum al seriei, Ciprian Mitoceanu ne provoacă, în obișnuitul său stil alert, să luăm parte la un joc diabolic, a cărui singură miză este supraviețuirea.

În sângele tatălui

in sangele tatalui

Editura Crux Publishing

An apariţie 2015

„Într-un viitor mai puțin îndepărtat decât ne-ar plăcea să fie, Justiția nu mai este oarbă. Dimporivă, ea vede adânc în sângele oamenilor, în ADN-ul lor și în mintea lor, fără însă a le putea pătrunde și în suflete. Ce se întâmplă atunci când, în numele siguranței cetățeanului, un complet de judecată trimite un om nevinovat la detenție pe viață, numai și numai pentru că acesta pare predispus genetic la a deveni (cândva, poate) un viitor criminal? Și ce se întâmplă atunci când un ucigaș în serie face ravagii cumplite, la adăpostul unui chip blajin? Cădere și înălțare, viață și moarte, accidente nefericite și premeditare, suspans, acțiune și o mie de întrebări. În sângele tatălui este un roman science – fiction de excepție, o distopie întunecată și un thriller pasionant în care personajele par prinse pe veci în pânza de păianjen a sorții. Destin sau… predestinare genetică?”

Oliviu Crâznic

Colţii

coltii

 

Colectia: Thriller

Categoria: Roman romanesc, Thriller, Roman romanesc, Thriller

ISBN: 978-973-733-215-8,

Format: 14×20,5 cm 176 pag,

Aparitie: 2008, Aprilie

Piotr ivanovici incearca sa atinga perfectiunea. Nu prin el insusi, ci prin prietenii de nadejde pe care ii ingrijeste si care, la randul lor, il protejeaza cum nimeni si nimic altceva nu ar putea-o face. Pentru Serioja, pustiul de doisprezece ani, fericirea sta in speranta ca Masa sa il iubeasca. Chiar daca pentru asta trebuie sa ii faca un cadou scump, iar pentru bani trebuie sa il vada zilnic pe omul cu cei mai infricosatori ochi. Lui Felix Razgul i se ofera o aparenta recompensa cand este avansat vice-presedinte. Primul plan pe care il are cu surplusul de bani, din care un moscovit de rand ar fi trait luni bune, este sa inalte un gard solid care sa ii protejeze familia de nebunul care sta alaturi si de minunatele, dar ferocele lui exemplare canine. interactiunea cu ochii lui Piotr ivanovici nu este decat un preambul la ce s-ar putea intampla daca te-ar considera dusmanul sau chiar si in cea mai mica masura. insa unii depasesc acest stadiu, iar razbunarea este a unui om insetat de sange: privare de libertate, sadism, dureri fizice, jocuri psihologice… O lupta intre idealurile mai multor personaje, in care batalia pentru perfectiune a lui Piotr ivanovici pare sa domine.

Amendamentul Dawson

amen

 

Produs publicat in 2012 la Millennium Books
Data aparitiei: Martie 2012
Tip coperta: Brosata
Format: 125×195
Numar pagini: 224
ISBN: 978-606-8113-57-9

Oamenii sunt egali intre ei si nimeni nu are dreptul sa schimbe aceasta regula. Egalitatea de sanse este un principiu pe care se bazeaza societatea moderna si acest lucru este nenegociabil.

Dar intr-o zi, un congresman intra in istorie datorita amendamentului care imparte oamenii in categorii sociale in functie de inzestrarea genetica: amendamentul Dawson.

Si iata cum lumea se schimba din temelii…

 

În sângele tatălui

mitosh2-192x300

Produs publicat in 2012 la Millennium Books

Data aparitiei: Mai 2012
Tip coperta: Brosata
Format: 125×195
Numar pagini: 224
ISBN: 978-6068113777

În sîngele tatălui aprofundează tema din Amendamentul Dawson, cea a unei societăţi în care ierarhia socială se stabileşte pe baza înzestrării genetice, şi se întreabă, între altele, care ar putea fi rolul şi locul unui serial killer într-o astfel de societate. Cititorii îl vor reîntîlni pe ambiţiosul congressman Dawson, autorul celebrului amendament pe baza căruia s-a construit noua orînduire prezentată în romanul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cititor, scriitor, editorialist, profesor… si mai vedem noi