BILANŢ LA SFÂRŞIT DE AN

Cu chiu, cu vai, am mai trecut şi peste anul acesta. În care s-a făcut publicitate la sfârşitul lumii că au ajuns să o creadă şi cei mai sceptici. Cu alte cuvinte, nici în mayaşi nu poţi avea încredere. Şi nici în prognozele lor. Dar în promisiunile guvernului Ponta da, atâta timp cât le citeşti pe dos şi adaugi niscaiva articole negative în conjuncţii de conjunctură.

Din fericire, pentru cine are răbdarea să mai citească, nu e vorba despre promisiunile guvernului şi nici despre realizările politicienilor (care politicieni?) – deşi mi-am dorit un brad de Crăciun în care să fie spânzuraţi cât mai mulţi dintre aleşii neamului împreună cu preşedintele actual şi cel interimar, plus foştii – este vorba despre ce am făcut eu.

Şi, asemenea politicienilor, nu mă pot lăuda cu prea multe. Aparent… Că am de gând să intru în oarecare amănunte.

În 2012 începând de la 1 ianuarie şi până acum vreo două zile, am reuşit, cu chiu, cu vai, să termin 5 titluri. Patru povestiri şi un roman. Nu dau prea multe detalii pentru că… Pentru că aşa e puţin mai bine. Detaliile pe parcurs. O parte pe parcursul anului care a trecut, o parte, cu puţin noroc, pe parcursul anului care va veni. Cu foarte puţin noroc pe parcursul anilor care vor veni şi dacă băgăm niscaiva ghinion  în ecuaţie (sau noroc, pentru cine nu-mi suportă stilul) n-o să mai apară deloc.

Deci, cum spuneam, am comis un roman şi patru povestiri. Cu una mai mult decât anul trecut, când am scris patru. Atunci am dat vina pe funcţia de director, care-mi mânca timp, neuroni şi mă lăsa la zero cu creativitatea. Anul acesta pe cine mai dau vina?

Nu dau vina pe nimeni şi faptul că am terminat doar cinci titluri nu e deloc descurajant. Pentru că am început vreo zece dar a intervenit blocarea, oaspetele care şi-a făcut culcuş la mine în tastatură şi scoate capul când e mai puţin binevenită. Practic, am vreo zece titluri din care am epuizat între o sută şi două sute de mii de caractere, dar mai e de lucru.

Dar să revin la ce am început şi terminat şi nu doar început.

Ispăşirea” a intrat antologia „Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului” editată de entuziastul Oliviu Crâznic.

Despre „Mecanism de autoreglare” sper că aţi auzit deja. Şi-a găsit locul în „Antologia Scornelile Moshului SF„, editată de Ştefan Ghidoveanu.

Ambele antologii au apărut la Millennium Books.

Cele două povestiri rămase şi-au găsit şi ele editorii, dar despre asta mai târziu, când va fi timpul.

Despre roman, să spunem că e un proiect nou, care reprezintă ceva nou chiar şi pentru mine; la anul o să încep să-i caut locul…

A, si ar mai fi ceva. Anul acesta am publicat două romane. Scrise în anii din urmă. „Amedamentul Dawson” şi „În sângele tatălui„. Curios sau nu, tot la Millennium au apărut.

În total, am publicat două romane şi două povestiri. Mulţumit…

Gânduri de viitor?!

Sper ca în 2013 să termin măcar jumătate din ce am început în 2012. Şi ceva-ceva din ce am început şi nu am terminat în anii precedenţi. Am de lucru, categoric!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *