BLESTEMUL VRACIULUI. JOSEPH DELANEY

EDITURA CORINT JUNIOR

TRADUCEREA CRISTINA JINGA

2006

Cea de-a doua carte dintr-o serie care, după umila mea părere, ar putea concura oricând cu Harry Potter. Cel puţin în ceea ce mă priveşte, Cronicile Wardstone sunt înaintea lui Harry Potter. Dar fiecare cu gusturile lui. Pur şi simplu am devorat-o. Cartea musteşte de acţiune, pur şi simplu, adrenalina dă pe de lături. Scrisă într-un limbaj accesibil, plină de fantezie şi culoare, această a doua carte din serie m-a convins să devin fanul Vraciului şi al ucenicului său.

În această a doua carte, orizonturile se lărgesc şi, cu ocazia aceasta, apar nu numai provocări noi, ci şi duşmani pe măsură. Thomas, ucenicul, a progresat suficient de mult încât magistrul său să-i încredinţeze misiunea de a înfrunta un Spintecător care l-a prins în gheare chiar pe fratele Vraciului (în treacăt fie spus, Vraciul era la pat, bolnav, astfel că-i era imposibil să se ocupe de Spintecător)..

Dar necazurile de-abia aşteaptă să-i înhaţe din nou. Vraciul a hotărât să termine cu Urgia, un demon închis în catacombele oraşului, şi asta în ciuda faptului că vrăjitoarele din Pendle au aruncat un blestem teribil asupra Vraciului. Şi, ca şi cum nu ar fi destul, prin preajmă îşi face apariţia Inchizitorul, cel de spaima căruia tremură deopotrivă vrăjitoarele şi vracii. Şi, bineînţeles, fetiţa cu pantofi cu vârful ascuţit, Alice, nepoata vrăjitoarei, nu poate sta nici ea deoparte. De fapt, prezenţa ei în această carte este absolut necesară, având în vedere cât de mult va influenţa lucrurile. Cel puţin pentru o perioadă de timp Urgia trebuie să-i fie recunoscătoare fetei, deoarece ea o ajută să iasă din catacombe (chiar şi pentru un demon ca Urgia există o şansă; o şansă să demonstreze de ce i se spune aşa). Şi specialistul în turtiri, Urgia, odată eliberat, nu pierde timpul degeaba.

Hăituiţi deopotrivă de Inchizitor şi Urgie, Vraciul şi ucenicul său, la care se adaugă Alice (în ciuda faptului că Alice se dovedeşte de mare ajutor, Vraciul nu renunţă la planul său de a o arunca într-un puţ din grădină) încearcă să-l nimicească pe demon. Şi asta deşi Vraciul ştie bine că ar putea fi ultima sa acţiune în lupta cu răul.

Dar totul se termină cu bine, nesperat de bine, chiar, din anumite puncte de vedere. Şi e de la sine înţeles, de vreme ce seria are încă multe cărţi de explorat.

Prezentarea acestei cărţi a fost oferită cu sprijinul librăriei online libris.ro. Aici găsiţi şi varianta în engleză la secţiunea cărţi în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *