BULIT DE STAT

Deşi blogul de faţă îmi aparţine, am evitat să-mi bag pe blogosferă ofurile proprii şi am insistat mai mult pe activitatea mea literară (care activitate literară ar spune unii), am insistat pe ce am mai citit, ce am mai văzut şi alte lucruri care-l privesc mai mult pe scriitorul şi cititorul Mitoceanu Ciprian şi  mai puţin pe ăla care-i susţine pe cei doi, adică omul şi profesorul Mitoceanu Ciprian. Dar se pare că şi cel din urmă are ofurile lui. Cu ceva timp în urmă am primit vizita Curţii de Conturi. Pe atunci eram directorul Mitoceanu Ciprian (mamă, câtă schizofrenie într-o singură persoană, nu?). Ei bine, Curtea de Conturi nu a plecat cu mîna goală. M-a bulit de sporul de calculator pe care, chipurile, l-am încasat ilegal. Că aşa-i freacă pe unii, că statul la calculator nu dăunează. Nu dăunează când stau eu că vreau eu la calculator, dar când, ca director stăteam şi câte opt ore să fac hârţoage pe biţi, atunci era obligaţie de serviciu şi dăuna.

Mai pe scurt, mi-au luat o sumă consistentă, din care aproape jumătate o reprezentau dobânzile, că aşa este statul, de unde poate, ia cu două mâini şi unde e clientul politic dă tot cu două.

Dar, aşa cum există judecători la Berlin, mai există şi judecători (şi doctori) şi în România. Şi mi s-a făcut dreptate. Mi s-au dat nu banii, ci o hotărâre judecătorească. Prin care trebuie să-mi recuperez banii buliţi de Curte, ca organ impotent al statului. Subliniez faptul că i-am plătit cu dobândă.

Dar statul, în marea lui înţelepciune şi prin mitea creaţă a primului ministru care mi-a ţinut partea cât era în opoziţie, a dat ordonanţă prin care o să văd banii eşalonat până în 2016. Sau 200016, cam aşa ceva. Adică n-o să mai înţeleg nimic din ei.

Reţineţi că ordonanţa lui Ponta este aceeaşi cu Ordonanţa lui Boc, care şi el eşalona hotărârile judecătoreşti  până hăt-departe. Care Ponta, cât se juca de-a prietenul poporului în opoziţie, susţinea sus şi tare că Ordonanţa lui Boc era greşită. Da, atunci era greşită, acum nu. Că de-aia există opoziţie şi putere, să vezi totul diferit, depinde de care parte a mandatului te afli. Şi de la cine aşteptam eu să mi se facă dreptate, de la păcăliciul de Ponta

Pe scurt, statul mi-a luat banii. Pe româneşte, m-a bulit. I-am plătit, cu dobândă. Dar când să mi-i dea, din cur, că de-aia are statul cur. Nu să stea pe el, ci să gândească cu el şi să se cace în capul cetăţeanului. Geme ţara asta de indivizi care freacă miliarde şi au tot miliarde datorii la stat. Pe ei nu-i buleşte nimeni. Pe mine da. Asta e soarta cetăţeanului. Cine plăteşte cinstit la stat e belit, cine nu, e domn şi ne sprijină politic.

Să fiţi ai dracului cu Ordonanţele voastre cu tot. Şi piticul de Boc, şi limbricul de Ponta. Fără părtinire. Vine el 9 decembrie. Cum vine, aşa şi trece, parcă pot eu schimba ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *