CÂT TIMP ÎŢI IA SĂ PIERZI O IDEE VALOROASĂ? CE ŢI-E ŞI CU INSPIRAŢIA…

Nu prea mult, evident.

Ştiţi bancul ăla când un grup de tovarăşi îşi dădeau cu părerea despre cel mai rapid lucru din lume. Ba că e gândul, ba că e clipitul din ochi, ba că e lumina…

Numai Bulă, săracul, a venit cu o soluţie de criză. Cică diareea. Pentru că l-a apucat şi n-a avut timp nici să se gândească, nici să clipească, nici să aprindă lumina de la baie.

Există însă lucruri şi mai rapide. Cum poţi să pierzi o idee de milioane este unul dintre acestea. Sfat pentru toţi cei care au chef să se apuce de scris, de făcut scenarii de film, de scris versuri pentru melodii hip-hop sau manele: ţineţi mereu aproape un pix şi un carnet. Şi eventual o lanternă.

Azi noapte am pierdut o idee de milioane. Nu cred că era de milioane, sunt sigur că era. Dacă nu era, nu mi-ar fi fugit aşa din minte. Poate că am început să mă sclerozez, deşi ar fi cam devreme, dar, se ştie, niciodată nu e prea târziu.

La miez de noapte mi-a venit o idee de roman. Una zdravănă. Şi, ca de obicei, m-am gândit că trebuie să o notez, nu de alta, dar inspiraţia zboară, zboară… Cine nu e pe fază rămâne cu gura căscată.

Dar, de ce am făcut una ca asta? N-am avut de lucru şi m-am întrebat cam cum ar arăta copii corciţi dintre Will Smith şi Charlize Theron, că tot am văzut cu ceva vreme în urmă „Hancock”. Mda… Şi ideea mea de milioane a şters-o, jenată de impertinenţa mea de a nu o trece rapid în catastif.

N-am avut timp nici să mă gândesc, nici să clipesc, nici să aprind lumina. Pur şi simplu, peste o clipă, nu mai aveam decât certitudinea că am avut o idee de aur şi m-am ales cu nisipul. Ce era? Cum era? Despre ce era?

Pauză… Alb peste tot.

Şi am pierdut restul nopţii storcându-mi creierii pentru a recupera ideea. Sau IDEEA. Zadarnic. Ştiu că era super, doar atât.

Ei, asta e. Altă dată când mai vine inspiraţia, voi fi pregătit

2 gânduri despre „CÂT TIMP ÎŢI IA SĂ PIERZI O IDEE VALOROASĂ? CE ŢI-E ŞI CU INSPIRAŢIA…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *