Dark Tales of Sorrow and Despair – recenzie pe FanSF

La începutul lunii, mulţumită lui Liviu Szoke a apărut, pe FanSF, prima recenzie la Dark Tales of Sorrow and Despair. O recenzie care mi-a mers la inimă, aşa cum cred că povestirile mele i-au mers la inimă cititorului. Repetiţia asta cu „inima” nu e neapărat întâmplătoare, ba dimpotrivă. Câteva pasaje mi-au atras atenţia în mod deosebit şi le redau mai jos.

Mi-a plăcut enorm, iar stilul inconfundabil al autorului a devenit marcă înregistrată.

Iar acest stil se vede și în volumul de față, scris în limba română, dar tradus (și cu o prefață) de Mircea Pricăjan în limba engleză pentru a fi publicat pe Amazon. Deocamdată, din ce știu eu, este disponibilă doar varianta ebook în limba engleză, deși eu sper că se va găsi un editor de-al nostru pentru a publica acest volum și în România.

şi, în încheiere:

Ciprian Mitoceanu, în opinia mea, este un autor român care scrie pentru români; poate îmi voi atrage protestele lui sau ale altor citiori sau autori. Nu contează, pot fi contrazis și nu mă supăr, atât timp cât nu se întrece măsura, că doar nu sunt posesorul adevărului absolut: însă stilul autorului mie mi se pare a fi unul neaoș românesc, legat și ancorat în realitatea cotidiană românească, cu motive românești (bine, să zicem că monstrul din închisoare din ultima poveste face excepție) și cu o execuție românească perfectă. Îi doresc succes autorului în încercarea sa temerară de a pătrunde și pe piața anglo-saxonă și îmi doresc să scrie cât mai mult, pentru că îi voi citi scrierile cu aceeași plăcere.

Mulţumesc Liviu, mă bucur că, în calitate de scriitor, nu te-am dezamăgit.

Pentru cei interesaţi de recenzie, clic aici.

Pentru cei interesaţi de carte, clic aici. Sau aici. Sau chiar de aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *