DE PATRU ORI UNU. SAU, MAI SIMPLU 1111

Astăzi am reuşit să bifez în carnetul meu cu ideii poziţia 1111. Pentru împătimiţi, vă spun sincer că habar nu am dacă are vreo legătură cu… Cu alte poziţii, mă înţelegeţi. Şi nici nu mă interesează.

Am ajuns la ideea cu numărul 1111. De ceva timp, să tot fie vreo opt ani de atunci, am căpătat bunul obicei de a-mi nota ideile de povestiri, romane şi nuvele pe un carneţel. Asta pentru că inspiraţia trece prin zonă, aruncă pastila şi, dacă stai prea mult cu ea în soare, ţi-o ia şi o duce la altul. Pe bune, chiar aşa se întâmplă, ştiu că pare imposibil, dar dacă nu trăieşti senzaţia, nu ai de unde să o ştii.

În timp am evoluat, am trecut de la incomoda agendă şi de la bileţele pe care le scriam şi pe urmă uitam unde le aruncam la mult mai comodul meniu al telefonului mobil. Într-o vreme îmi trimeteam singur mesaje, de au ajuns ăia de la SRI să stea cu nervii în pioneze şi să se întrebe ce trafic de ţigări se ascunde în spatele mesajelor nebunului. Am renunţat, acum le salvez în ciorne.

Însă – asta dacă cuiva îi vin gânduri necurate – imediat ce ajung acasă, trec ideea în catastif. Aşa că dacă are cineva de gând să atenteze la ideile stocate în mobilul meu, nu o să găsească decât maxim una.

Iar catastiful a crescut. De fapt, am epuizat o agendă telefonică şi sunt pe care s-o termin şi pe a doua (mai am trei pagini). Şi am ajuns la poziţia 1111. Multe idei. Dar nu neapărat bune. Cele mai multe au fost meteoriţi; au strălucit numai în momentul pasei primite de la Inspiraţie. Când le-am luat la purecat, mi-am dat seama că nu era nici măcar nisip. Multe sunt bune dar nu o să le exploatez niciodată. Pentru că… Pentru că… Nu ştiu, pur şi simplu nu mă mai simt atras de subiect.

Dintre toate, am concretizat ceva mai bine de patruzeci. Adică sub 3 %. E şi ăsta un procent.

One thought on “DE PATRU ORI UNU. SAU, MAI SIMPLU 1111”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *