Dezamăgit. De (PI)X FACTOR, de Florin Ristei, de Antene nici nu mai pomenesc

La insistenţele cunoscuţilor, care numai despre asta vorbeau, am deschis televizorul pentru a urmări ceva mai amănunţit X Factor. Care factor, e atâta de plin de mister că aş avea nevoie de plantaţie de lămâi să-mi mai taie din greaţă.

După ce mi-a terorizat tinereţea cu „Ea este Dana…” Florin Ristei a apărut…iar. Pentru a câştiga Marele Premiu de la un concurs care devine din ce în  ce mai dubios. Nu pricep de ce s-a băgat ditamai premiul în curul unuia care, la o adică, are ceva carieră muzicală în spate. De pe vremea… Aveau şi o îngheţată care le purta numele şi pe care numai de-a naibii nu am cumpărat-o niciodată. Ba şi niscaiva cămăşi (Încă mai am pică pe persoana care, cu o anumită ocazie, ghici ce cadou mi-a făcut?). Amicii peste tot.

Şi acum, când credeam că am scăpat, Ristei apare şi toată lumea bate toba că el e ăla care voia să se plimbe cu colega lui. De la membrii juriului de la X FACTOR până la cei de la Vocea României. Poate i-au făcut şi alţii reclamă dar eu nu-i ştiu. Adică s-a pus în mişcare o adevărată maşinărie de manipulat pentru a-l scoate pe mister Ristei mare câştigător.

Nu era nevoie. Nu era deloc nevoie. Individul are o carieră, am mai spus-o. Dacă e aşa de talentat (şi are talent, nu pot nega) de ce mă-sa nu s-a dus să caute o casă de producţie să-l repună în graţiile unui public pe care să-l terorizeze cu o chestie de genul „Ea era Dana, colega mea, şi vreau diseară să mă duc la turci cu ea”. De ce a fpst pus în aceeaşi oală (a se citi concurs) cu tineri talentaţi dar cu care soarta nu a fost la fel de darnică.  Alex MaţaevBogdan Bratiş şi Mădălina Lefter meritau mai mult dar au primit mai puţin. Din cauza lui Amicii, care a fost primit în concurs când, de fapt, trebuia trimis să-şi caute un impresar.

Dar a fost primit în concurs, publicul a fost manipulat şi rezultatul final se cunoaşte. Ristei e mai bogat cu peste suta de mii (de euroi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *