DUPĂ BEŢIE, DUŞ CU APĂ RECE

E de la sine înţeles că, după o beţie rezonabilă, urmează şi trezirea de rigoare la o realitate pe care cei mai mulţi dintre amatorii de stări euforice preferă să o ignore. Şi acum, mai mult ca niciodată, e anotimpul beţiilor cu apă rece. Campion necontestat la această categorie, este nimeni altul decât DD, cunoscut uneori şi ca Dan Diaconescu sau Domnul Dan Diaconescu, dar cel din urmă pseudonim fără iniţialele de rigoare, nu de alta, dar 3D înseamă altceva.

Îmbătat de succesul nesperat de la locale, DD nici nu mai ştie să repete altceva decât că va ieşi preşedintele românilor. Omul e fascinat de propria persoană. Face sondaje de opinie şi convoacă referendumuri prin SMS pe banul privitorului de OTV. Atacă, muşcă, dă-i şi luptă. Numărul membrilor partidului propriu creşte (dacă e să-l credem, desigur) mai ceva decât băiatul ăla cu probleme metabolice, Făt-Frumos din poveste, care creştea într-o zi cât alţii în trei, că pe la patru ani arăta ca de o sută. Privatizează şi debitează cu o viteză pentru care l-ar invidia orice politician cu state vechi.

Doar că până la alegerile prezidenţiale mai este. Şi până atunci Partidul lui Dan riscă să se dezumfle.

Succesul la locale a fost o surpriză mai degrabă servită de USL decât de geniul cârmuitor al PP-DD. Dacă alianţa şi-a demonstrat din plin eficienţa pe plan naţional, nu la fel au stat lucrurile şi în teritoriu. Foarte mulţi oameni valoroşi din PNL şi PSD s-au văzut în situaţia de a ceda locul din faţă fostului rival de la alegerile trecute, acum aliat prin forţa împrejurărilor. Ei bine, unii dintre ei nu au înţeles strategia şi nu au acceptat trocul, preferând să demisioneze şi să-şi apere şansa. Şi au făcut-o chiar din barca partidului otv-ist, mană cerească pentru aşa criză de partide. Iar unii au reuşit. Ba chiar au reuşit să scoată şi consilieri judeţeni. Per ansamblu, o figură frumoasă.

Numai că în decembrie este vorba despre o altfel de confruntare, din care partidul lui DD riscă să iasă mai şifonat decât Elodia din mâinile lui Cioacă. Dacă s-ar fi păstrat sistemul de acum opt ani, probabil că speranţele geniului otv-ist n-ar fi fost chiar aşa deşarte, dar actuala organizare a procesului electoral nu-i dă nicio şansă, prilej de viitoare emisiuni pe tema ciocoilor.

Răzleţiţi unii de alţii, segregaţi în colegii în care nu deţin puterea decât în câteva comune, poporanii lui DD nu se vor dovedi capabili să facă faţă maşinăriilor de propagandă puse în mişcare de adversarii politici. Vorbesc de cei mai importanţi pentru că, nu-i aşa? mai există partide care vor avea ocazia de a face figuraţie.

Cred că a sosit vremea ca DD să se trezească din beţia auto-indusă. Altfel, poate că o va face în urma duşului din decembrie, ori poate că-l aşteaptă pe cel de la alegerile prezidenţiale. Sau poate că nici atunci… Oricum, indiferent de rezultat, lui DD îi rămîne OTV-ul, acolo unde Elodia va cădea în uitare şi pentru următorii douăzeci de ani suntem asiguraţi cu teorii despre conspiraţii în spatele cărora se află ciocoii.

De unde şi până unde i s-a lipit lui un aşa cuvânt pe creier?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *