EU MI-S KINGOVEANU

Acum ceva zile în urmă, Mircea Pricăjan a acordat un interviu Simonei Şerbănescu. Printre altele, Mircea a trebuit să răspundă la întrebarea „Care consideri ca sunt cei mai importanţi autori români de literatura horror din prezent?” Iar răspunsul lui Mircea mi-a produs, recunosc, o stare de bine şi de mulţumire sufletească până într-acolo că vreo câteva zile nu m-am putut privi în oglindă fără să mă salut. Iată cam ce a spus Mircea, printre altele.

“În acelaşi timp, ca autor de horror îl apreciez pe Ciprian Mitoceanu. Are sfătoşenia lui Sadoveanu şi viclenia lui King, doi autori pe care îi apreciez mult. Cred că ne pregăteşte în viitorul apropiat câteva surprize plăcute.”

King şi Sadoveanu.  Iar aprecierea nu-i de ici, de colo, ci vine din partea expertului în Stephen King, Mircea Pricăjan, omul care a traduce cartea şi, din când în când, mai scrie şi el, deci o apreciere cu greutate. Mă înclin în faţa aprecierii lui Mircea.

Ei bine, şi de atunci a început coşmarul (aluzie nu prea subtilă …şi la sfârşit a mai rămas coşmarul, de Oliviu Crâznic). Poţi să-i împaci pe King şi Sadoveanu? Sau măcar să-i combini? Da, experimentul e reuşit şi poată numele de Mitoceanu, cu blogul lui cu tot. Dar experimentul acesta n-ar putea avea un nume? Am încercat şi vedeţi ce mi-a ieşit. Nu prea suna interesant Sadoving, sună a nume de lichior. Dar îmi place Kingoveanu, chiar dacă acesta sună ca boier Stroe Orheianu. În consecinţă, eu mi-s Kingoveanu. Jumătate King, jumătate Sadoveanu. Şi, de atunci, pe ritmuri dansante de paranoia, mă întreb, care e Jumătatea întunecată?

Interviul complet, aici

5 thoughts on “EU MI-S KINGOVEANU”

  1. „mi-a produs, recunosc, o stare de bine şi de mulţumire sufletească până într-acolo că vreo câteva zile nu m-am putut privi în oglindă fără să mă salut.” fraza este super delicioasa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *