GANDURI LA ÎNCEPUT DE AN

Acum vreo câteva zile făceam bilanţul pe 2011. Cu plusuri şi mai ales cu minusuri. Cu tot ce-a fost şi ce nu a fost, ce putea să fie dar nu a fost. O parte din bilanţ l-am postat pe blog (că dacă scriam totul însemna să trag până la limita insuportabilului de răbdarea dumnevoastră, a celor care mai treceţi şi mai citiţi pe aici). Cea mai mare parte va rămâne în scriptele personale. Arhiva care n-o să devină publică prea curând.

Dar după bilanţ, vin şi planuri. Punct şi de la capăt. Un sfârşit, un început. Ce-mi doresc de la 2012? Cam tot ce mi-am dorit şi de la 2011. Sănătate, în primul rând, familiei şi mie. Asta vă doresc şi dumnevoastră, celor care treceţi pe aici şi celor care nu treceţi. La toată lumea. Ce-mi doresc de la 2012 ca scriitor? De fapt, dorinţele de scriitor sunt cheia postului de faţă.

În primul rând să mai (şi) scriu. Mai mult decât în 2011. Nici n-ar fi prea greu, la o adică, ţinând cont cât de (ne)productiv a fost 2011. Dacă aş scrie ca în 2010, mi-ar ajunge o săptămână bună din 2012 să echivalez întreaga performanţă a lui 2011. Şi, desigur, nu mă pot împiedica să visez, 2012 are 52 de săptămâni, başca faptului că e bisect… Ar fi de scris. Dar, desigur, mai importantă decât cantitatea este calitatea. Dacă aş scrie doar două titluri în 2012 dar să fie de-alea care să rupă gura târgului şi a criticii literare… Iar visez cu ochii deschişi. Şi, desigur, îmi doresc să şi public, că nu-i cea mai grea parte aia cu scrisul.

E bine ştiut faptul că trebuie să ai grijă ce-ţi doresti, s-ar putea să se împlinească. În copilărie îmi doream să fiu ca Piedone. Bine, voiam să cotonogesc duşmani ca el, dar se pare că nu am ştiut cum să cer, aşa că m-am ales cu burta lui Piedone şi, datorită ei cu pagina „Lupta mea” pe unde nu am trecut de multă vreme…

Aşa că mă feresc să-mi doresc să vând mai multe cărţi decât Stephen King. Nu de alta, da’ să vedeţi scăderi spectaculoase în vânzările regelui şi eu n-oi vinde prea mult dar, oricum, mai mult ca el. Ei, iar am luat-o pe arătură, cine-o fi de vină?

Îmi doresc… Îmi doresc… Ei, lasă, cred că mi-am dorit destule.

2 gânduri despre „GANDURI LA ÎNCEPUT DE AN”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *