IAR ÎN TOP 5, IAR PE LOCUL 5. DE DATA ACEASTA CU COPERTA…

Top coperte F&SF în 2012: Alex Voicescu

Anul trecut am cam stat pe locul 5, exceptând o scurtă perioadă când am fost pe primul loc şi una mai lungă petrecută sub locul 5.

Pentru cei care nu mai ţin minte, „Amendamentul Dawson” s-a aflat pentru o scurtă perioadă de timp în fruntea vânzărilor la categoria e-book pe Elefant.ro. Pe urmă a ajuns, evident, pe locul 5. Şi apoi şi mai sub 5.

În topul vânzărilor directe ale Editurii Millennium m-am aflat două luni consecutiv pe locul 5. Cu „Amendamentul Dawson” şi „În sângele tatălui”. Promiţător, nu?

Anul acesta încep în forţă. Pe locul 5. Cu „În sângele tatălui”. De data aceasta pentru copertă. Top 5 cele mai mişto coperte pentru 2012. Se putea încheia un top atât de pretenţios fără o copertă  de la o carte de-a mea? Cred că nu încape discuţie… Ştiu, conţinutul contează dar nici coperta nu e de lepădat.

E de „TOP 5„!

Topul a fost alcătuit de domnul Alex Voiculescu, de la Editura Herg Benet.

Eu am aflat vestea de aici.

Restul clasamentului arată în felul următor:

TOP 5 BEST

  1. George Orwell – O mie nouă sute optzeci și patru – Depersonalizată întrucîtva de template-ul colecției (care dă impresia de duzină prin repetivitate), imaginea este o poveste 100%, curată, puternică, simplă fără a fi simplistă.
  2. Neil Gaiman – Pulbere de stele – Chiar dacă se adresează copiilor, nu toți copiii nu au copii.
  3. Richard Adams – Watership Down – Face dreptate cuvîntului „a transpune”. Vrei să sari acolo, atât de ok e :)
  4. Stephen King – JFK 11.22.63 – Faima lui JFK ajută, constructia titlului ajută, numele autorului ajută, e standardul de cum ar trebui sa arate o copertă în 2013. Minim necesar.
  5. Ciprian Mitoceanu – În sîngele tatălui – Afli despre ce e vorba, cu perspectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *