ICOS, PLATFORMA DRACULUI

De ceva vreme, printre alte activități care nu au neapărat legătură cu cariera didactică dar care se pricep să macine timpul, am reușit să mă pricopsesc cu o perfecționare care presupune utilizarea platformei ICOS. Că așa am ajuns noi românii, nu mai avem platforme industriale, petroliere sau de altă natură economică, le-am dat la alții, cel mai adesea pe degeaba. Dar ne-am pricopsit cu platforme de învățare. Învață omul pe platformă și până să încerc și eu năzbâtia asta aveam ideea preconcepută că, dacă ești nevoit să înveți pe platformă, trebuie musai să ieși din casă, să te cocoți ca marmota în vârful platformei și să înveți acolo cu cartea în mână.

De fapt, cam tot aia e și în realitate, un fel de Cooperativa Munca în Zadar. Platforma ICOS mi-a scos sufletul mai deva decât au făcut-o minerii lui Cozma cu studenții. De mii de ori porcăria s-a blocat. Și după ce am tot parcurs activitățile am primit mesaje de genul că la ei în bază nu s-a înregistrat nimic. Că e cazul s-o iau de la capăt. Și asta fără prea multe scuze. Că ce mare rahat e treaba asta cu timpul pierdut pe platformă? Îi doare în cur pe administratorii de platformă de nervii mei tocați, de timpul pierdut și de materialele prăpădite prin sistemul lor mai eficient din acest punct de vedere decât Caritasul lui Stoica.

Cam asta e, meteahnă veche românească mixată pe tehnologie cu platformă. Că idioții care administrează bulionul nu au bunul simț să-l probeze înainte să-i dea drumul pe piață și remediază defecțiunile din mers. Sper să-i văd pe toți mecanici de locomotivă și să remedieze ce este de remediat tot ca acum. Adică din mers. În rest, ce să mai spun. Nu mai spun nimic, indiferent cum o arăta, nu poți face sex cu o platformă.

3 thoughts on “ICOS, PLATFORMA DRACULUI”

  1. Ai perfecta dreptate… Iata ce concluzii am eu: Platforma e de da diavol venita, e de la structurile politice care ne vor tacuti, supusi si infricati de consecinte… Zilele trecute un formator posta un mesaj prin care ameninta ca bietii cursanti vor suporta consecintele pentru ca nu au parcurs cele 92 de ore… Eu ma intreb de o problema: Daca eu, ca dascal, reusesc sa parcurg cursurile si toata platforma in 40 de ore spre exemplu, pentru ca am competente dobandite in 20 de ani de experienta, de ce trebuie sa stau 92 de ore pe net , doar ca sa-mi fac ORELE. Vreau sa-ti spun ca in ultimele zile am avut un program asemanator cu programul de alaptat, adica ma trezeam din 2 in 2 ore ca sa reactivez platforma sa-mi fac ORELE, si mutam aiurea pe cursuri numai ca sa se contorizeze ORE. O alta problema este testarea care da de gandit in sensul in care orice test docimologic acorda punctaj si raspunsurilor intermediare sau partiale sau cei de l;a ICOS se vor mai ai dracului decat cei de la Scoala de Soferi…. Cum ai gresit o varianta din 3 , cum te-au depunctat total ! Altceva: Fiecare dintre noi are familie si nu mai continui… ca e de la sine inteles, Altceva: in 2 luni de parcurgere a platformei sunt 60 de zile din care 16 sunt zile libere legale (sambata si duminica) plus 5 zile de concediu in vacanta elevilor, deci raman 39 zile ceea ce inseamna cca 3 ore pe zi de munca aiurea. Plus ca pregatirea pentru a doua zi e destul de solicitanta la noua clasa pregatitoare , numai de platforma nu-ti arde. In concluzie totul e un MARE FIASCO, de fapt are ca scop inchiderea gurilor celor ce vor sa comenteze !!! Cele bune si fruntea sus ca nu ne prostesc astia chiar cum vor !!!

  2. Am uitat sa zic ceva: daca n-as avea casa un calculator ce-as face? Cum ma poate obliga Ministerul sa-mi cumpar un calculator daca eu abia ma tarasc cu amaratul de salar. Daca le-as spune ca n-am calculator ei ar spune ca este la scoala … dar ce? m-am insurat cu scoala? Oare ar fi dispusi sa-mi plateasca curentu, internetul si un calculator amai bun ca sa pot face fata cerintelor lor. Daca ar fi inceput cu un program de atribuire gratuita a unor calculatoare poate ca as fi inteles pretentiile. Dar colac peste pupaza, si asta stie toata lumea ca nimeni, dar nimeni dintre cadrele didactice nu au Windoes cu licenta !!!! Deci ma obliga sa parcurg o platforma in conditii ilegale !!! Iata societatea perfecta care iti inchide gura care cere de mancare . Asa vremuri, asa sistem dar sa nu disperam ca va veni si vremea cand toate aceste aiureli si ilegalitati se vor intoarce si vor da socoteala pentru ele !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *