„Imaginează-ţi John, doar imaginează-ţi” la final

Povestirea „Imaginează-ţi John, doar imaginează-ţi” a ajuns la cel de-al treilea episod. Ultimul, mai exact. Aventura fanaticului care avea pretenţia să fie asimilat idolului său a ajuns la un final – sper! – neaşteptat.

Nu este uşor să fii rege dar cel mai adesea este greu să fii cavaler. Sacrificiul poate fi la fel de bine o chestiune de loailitate dar şi una de orgoliu personal.

Era atât de insistent că devenise de-a dreptul suspect. Paul îşi permise să-l analizeze ceva mai atent. Un bătrân decrepit, cu părul la fel de lung ca al unui adolescent dar nu şi la fel de des. Ochi mijiţi pe o figură baljină şi nişte zdrenţe Beatles. Alt fan înrăit, nimic mai mult. Şi, totuşi, parcă bătrânul i se părea cunoscut. I-o spuse.

—Vin des pe aici, oftă acesta. De dragul muzicii lui John.

—Mda…

Să accepte cardul sau să nu-l accepte? Bătrânul era convins că lui îi scăpase. Ca să evite o inutilă discuţie în contradictoriu, o să ia cardul şi o să-l predea lui Helmut, să se descurce el cu grăsanul care va veni să-l revendice. O să-l caute; nimeni nu arunca o aşa avere.

—Mulţumesc…

Mâna sa caldă şi umedă o atinse pe cea uscată şi rece a bătrânului. Încercă o senzaţie ciudată, ca şi cum l-ar fi străbătutu un curent electric de mică intensitate.

—John, ai grijă de tine!

Pentru cei interesaţi de restul povestirii (şi deznodământul de rigoare) clic aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *