Imaginează-ţi John, doar imaginează-ţi. Partea a doua. În „Puterea”

Săptămâna trecută a început o mică aventură pe culoarele timpului. Relatarea acesteaia apare în cotidianul Puterea. Săptămâna aceasta aventura continuă cu cel de-al doilea episod. Care – din păcate sau din fericire – nu este ultimul. Drama continuă.

Încercase să o facă o doamnă, doamna lui. Yoko a lui. Şi la început trăise cu impresia că-i reuşise. Coafată ca Yoko, îmbrăcată ca Yoko… femeia arăta exact aşa cum trebuia să arate. Şi încă fără intervenţii chirurgicale, aşa cum i se întâmplase lui. Dar era de o încăpăţânare…

Mda, ar fi trebuit să-i dea de gândit. Odată foamea alungată din stomac, ieşea la iveală ticăloşia. Afurisita nu avea niciun pic de sentiment pentru Beatles, pentru John sau pentru Yoko. Pur şi simplu era decisă să dea cu piciorul darului de nepreţuit cu care se pricopsise fără să-l solicite. Ce femeie cu capul pe umeri nu şi-ar fi dorit să semene măcar de departe cu Yoko Ono?

O vreme îi trecuse prin cap să o înveţe să folosească clapele. Avea oarecare talent şi cu puţină muncă… John Lennon şi Plastic Ono Band… Ar fi fost o variantă, una demnă de luat în seamă, poate că ar fi reuşit să prindă ceva spectacole, ori măcar posibilitatea să se producă într-un loc mai bun.

Dar să o scoată în lume însemna riscul de a o pierde. El era John, se simţea John, dar ea nu era Yoko. Şi nu putea să uite că, deşi John Lennon o considerase pe Yoko drept o fiinţă aproape magică, ce ar fi putut să-i rezolve toate problemele, Yoko, adevărata Yoko Ono, nu se sfiise să-l înşele. Chiar şi ea, care-l iubise… Aşa că nu-şi putea permite să rişte. Trebuia să fie vigilent. Paradoxal, dar pentru a menţine iluzia cât mai aproape de perfecţiune, trebuia să fie cât mai ancorat în realitate. Un oarecare joc de cuvinte. Lui John i-ar fi plăcut asta. Lui John îi plăceau  jocurile de cuvinte.

Mikoko nu-i împărtăşea pasiunea şi dedicaţia pentru John. Şi o durea undeva să fie Yoko Ono. N-o interesa nici măcar muzica celor de la Beatles. Doar să bage pe maţ, să se uite la televizor şi să facă crize din orice. Să devină independentă, asta o interesa, asta voia, căţeaua nemernică

Pentru cei interesaţi de restul lecturii, clic aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *