ÎN CINE SĂ MAI AI ÎNCREDERE?

Mi s-a luat. De tot, până mi se acordă şansa următoare.

Nu că mi-aş fi pus mari speranţe în mayaşi, ba dimpotrivă. Dar au trecut toate termenele posibile, chiar şi pentru cei care sunt pe stil vechi cu calendarul, deşi după unele aprecieri apocalipsa din 2012 o să ajungă în România după 2100 şi ceva pentru că noi, ca naţie şi ţară, suntem cu cel puţin o sută de ani în urma lumii civilizate şi ţinem aproape. Aproape de punctul în care ne aflăm, cu tendinţa de a o lua la vale şi mai tare, că doar n-o să ne străduim să progresăm, vorba lui J. J Rousseau, progresul nu e spre binele societăţii, aşa că de ce să ne facem rău singuri?

Aşa că Apocalipsa mai are de aşteptat până să ajungă aici, chiar dacă se petrecea la data programată de mayaşi. Sau la care au interpretat alţii că au prognozat mayaşii o dovadă în plus că nu numai românii se pricep să interpreteze; mai sunt şi alţii care au românii lor.

Prin urmare, la fel de carmolit ca Cetăţeanul Turmentat, stau şi mă întreb „În cine să mai ai încredere?”

În politicieni? Mai degrabă da, că mayaşii, săracii, au făcut un calendar după care alţii au programat o apocalipsă, în timp ce politicienii nu numai că sunt capabili să prevadă dezastrele cu exactitate (exceptând campania electorală când mănâncă la căcat cu zahăr), dar să şi dea o consistentă mână de ajutor pentru înfăptuirea lor.

Neah! Nici în politicieni nu am încredere. Nu de alta, dar nu ţin neapărat să se sfârşească lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *