LA AŞA ŢARĂ, AŞA INVESTITORI STRATEGICI

 

Din clipa în care Iliescu şi ai lui l-au trimis pe Ceauşescu la Ghencea, mi-a ros urechile chestia cu „investitorii strategici” Care investitori strategici trebuiau să vină din străinătate în România şi să rezolve problemele economiei la modul general şi ale românului de rând, în special.

Investitorii au venit, au văzut ce e de văzut şi unii chiar au rămas.

Dar adevăraţii investitori strategici nu sunt cei de pe alte coclauri, chinezi, italieni sau alte-alea. Sunt români, români de-ai noştri, nu neapărat pe placul nostru dar asta e, nu poţi fi şi domn şi investitor strategic. Cămătarii, ei sunt cei mai dintre cei investitori. Prezintă numeroase avantaje şi doar un singur dezavantaj.

Astfel, dacă vrei să împrumuţi bani de la cămătari nu ai nevoie de adeverinţă de salariat, fluturaş cu ultima chenzină, copie după contractul de muncă, nu eşti supus la umilinţa aia numită să-ţi dai acceptul privind căutarea ta în baza de date privind datornicii la bănci. Nu trebuie să te rogi de nimeni să te gireze şi nici nu trebuie să vii cu planuri de afaceri, cu justificări peste justificări privind suma pe care o împrumuţi. Primeşti banii şi gata.

Numai că, la atâtea avantaje, cămătarii prezintă un mare, foarte mare dezavantaj. Care anume? Păi nu e aşa de greu de aflat. Încercaţi să nu plătiţi o dată şi o să aflaţi care anume…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *