M-AM PUS ŞI EU LA CURENT CU CE SE MAI ÎNTÂMPLĂ PRIN ŢARĂ

Nu ştiu dacă s-o spun  spre ruşinea sau spre cinstea mea, dar, de ceva vreme, nu mă mai uit la televizor decât dacă se impune. Adică niscaiva desene animate cu Juniorul şi, din când în când, câte un film. Dacă se merită, dacă nu… Mai bine la „Cum se face” pe Discovery. Pur şi simplu, nu prea mă mai trage să mă uit la ştiri. În general nu prea se merită şi de ce să-mi fac sânge rău.

Dar, în lumina ultimelor întâmplări, nu se prea putea să nu trag şi eu cu ochiul la sticlă. Şi am avut ce vedea. Ludovic Orban huiduit de mulţime. Mai lipsea puţin şi o şi încasa. Păcat că nu a încasat-o, din punctul meu de vedere. Şi, acum stau şi rumeg. Cum naiba şi-o fi închipuit Orban că va fi primit cu braţele deschise între cei câţiva protestatari pe care televiziunile i-au înmulţit mai ceva ca steagurile lui Ghiţă Pristanda? Ăsta om politic? Ăsta om cu gândire limpede şi progresistă? Mai degrabă un jalnic păcălici. De unde a tras concluzia că cei care au ieşit – cum au ieşit – în stradă de-abia aşteaptă să-l dea jos pe Băse cu ai lui pentru a-l pune pe el în loc?

Asta dovedeşte că a fi om politic nu înseamnă că trebuie să fii deştept. Că nu e necesar să gândeşti mai departe de lungul nasului. Că nu şi-a dat seama că oamenii au ieşit în stradă nu numai împotriva lui Băse ci împotriva politicienilor „veri de orice neam veţi fi”. Că nu contează culoare blănii politice, sub mantaua făţărniciei se ascund mereu aceiaşi oameni hrăpăreţi, lipsiţi de moralitate şi principii, plini de scrupule ca broasca de păr. Că nu e cu nimic mai bun Orban decât cei împotriva cărora, chipurile, derbedeul politic a coborât în stradă pentru a „sprijini”  mulţimile. Care mulţimi, nu-i aşa? aveau nevoie musai de un lider politic.

La fel şi la Botoşani, politicieni din opoziţie cică şi-au permis să protesteze. Hapcăii nu mai au răbdare şi de-abia aşteaptă să ajungă la ciolan nu pentru a face ceva pentru omul de rând pe care acum îl cocoloşesc cu vorbe şi alean, ci pentru a-şi umple conturile subţiate odată cu trecerea în opoziţie. Cu ce erau ei mai buni când erau la putere, nu am reuşit să-mi dau seama. Nu mă duce capul. Pe ei nu i-a fugărit nimeni, semn că aici, în ţara paielor, lucrurile se mişcă mai greu

Ludovic aproape că a primit ceea ce merită oricare dintre politicieni. Din nefericire, aproape. Dar el şi-a forţat norocul. Şi a crezut că alţii sunt mai proşti decât el. Aviz amatorilor de măriri politice, încetul cu încetul, românilor li se deschid(e) ochii.

3 thoughts on “M-AM PUS ŞI EU LA CURENT CU CE SE MAI ÎNTÂMPLĂ PRIN ŢARĂ”

  1. POTI SI AI DREPTUL LA OPINIE IN CEEA CE PRIVESTE O LEGE,O HOTARARE SAU VIITOUL ACESTEI NATII DAR DACA II CRITICIPEPOLITICIENI, RISTI SA AJUNGI CA EI. TU FACI PARTE DIN SICIETATEA CIVILA SI DIN TAGMA INTELECTUALILOR; NU TE COBORA ATAT DE JOS!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *