Oameni şi locuri. Compatibilitatea ce mai contează?

Sunt acrit. Sunt scârbit… Şi asta nu numai din cauză că Naţionala de fotbal şi-a luat-o iar pe coajă (şi încă de la cine). Iar toate astea pentru că acolo unde trebuie un om se pune o petardă. Şi nu e Piţi singurul.

Editorialul de săptămâna trecută intuia ceva-ceva…

Omul potrivit la locul şi mai potrivit

„Un fapt real în jurul căruia s-a ţesut de-a lungul timpului o aură de anecdotă. Un mare pianist, aflat în vizită la Paris, l-a sunat pe George Enescu pentru o întrevedere privată. Acesta i-a răspuns că, din păcate, nu poate onora invitaţia deoarece în acea seară trebuia să-şi ajute un conaţional care, dorind să se lanseze în lumea muzicii parizieni, îl solicitase anterior pe compozitor să-i acompanieze la pian reprezentaţia susţinută la vioară. În cele din urmă s-a găsit o soluţie. Pentru a fi aproape de Enescu, pianistul a urcat pe scenă şi în timpul concertului i-a întors acestuia filele partiturii, întrevederea continuând în culise.
A doua zi, un cotidian a recenzat evenimentul foarte succint. „Aseară am asistat la un concert cel puţin ciudat. Cel care trebuia să cânte la vioară a cântat la pian. Cel care trebuia să cânte la pian a întors filele partiturii iar cel care trebuia să întoarcă filele partiturii a cântat la vioară”.
Rezumând, „omul potrivit la locul (ne)potrivit”, o modă care în ziua de azi se pare să fi atins apogeul. Investigaţiile presei scot la iveală zilnic cazuri de indivizi pe care numai pregătirea şi capacităţile nu-i recomandă pentru postul pe care-l ocupă. Cel mai recent caz este cel al Alexandrei Rus, şefa de cabinet a parlamentarului Mircea Dolha (pentru cei care nu-l cunosc, acesta este cunoscut drept „deputatul anti-gay”) care, foarte probabil din lipsă de ocupaţie, dar şi pentru că doar atât a dus-o mintea, şi-a afişat pe profilul de pe Facebook poze provocatoare, în care apare în ipostaze provocatoare alături de alte tinere. Apucături mai degrabă de adolescentă inconştientă decât de şefă de cabinet parlamentar.”

Pentru restul, clic aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *