Planuri pentru noul an

După ce am încheiat anul cu un bilanţ, e bine ca noul an să înceapă cu o foaie de parcurs. Adică cu nişte planuri pe care acum, la debut de an, chiar îmi propun să le realizez. Aşa cum îmi propun la fiecare început de an, nimic nou sub soare. Aşa cum nu e mare noutate faptul că, de regulă, încep anul în forţă din punct de vedere literar dar pe urmă elanul se cam moaie şi scriitorul se lasă tentat de deşertăciunile lumii… Dar să nu exagerez. Din punctul unora de vedere, scriu mult şi bine. Din punctul altora de vedere scriu bine. Mai există şi alte puncte de vedere dar prefer să nu fac referire la ele. Păi duşmanii să nu aibă chiar nimic de făcut?

Aşadar, foaia de parcurs pe anul acesta.

Deşi în ultimii ani cam cu asta a început planul de bătaie al scriitorului pentru anul ce tocmai sta să înceapă, la final de an n-am reuşit să bifez activitatea ca fiind îndeplinită. Nu s-a putut, inspiraţia, această muză perfidă care vine când are chef şi te lasă baltă şi mai repede m-a vizitat destul de des, nu pot să spun că nu s-a întâmplat, dar n-a avut răbdare să stea până la final ori mi-a adus câte o povestire. Darul din partea inspiraţiei nu se caută la dinţi. Nu se strâmbă din nas că se încadrează sau nu într-o anumită categorie.

Dar anul acesta sper să fie altfel. Să pot termina măcar un roman. Nu-i vorbă, aproape am finalizat unul în anul ce a trecut, dar „aproape” nu e nici pe departe la fel de liniştitor ca „terminat”. Şi să termin măcar o povestire la două luni. Adică vreo şase povestiri pentru 2016. Hai şapte, că e an bisect şi, prin urmare, voi avea mai mult timp la dispoziţie. Cel puţin la nivel teoretic. Dar o să mă străduiesc.

Cât priveşte restul activităţilor, care încep după ce scriitorul îşi termină treaba şi nu mai ţin de scriitor, staţi cu ochii pe Crux Publishing. Urmează să se petreacă multe lucruri interesante acolo. Despre care nu pot spune că-s străin. Lectură plăcută să aveţi. Promit să mă străduiesc. Nu de alta, dar nu pot lăsa plăcerea lecturii chiar pe orice mână 🙂 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *