Postacii… EXISTĂ!

Da, ca la reclama aia cu „Bulinele există”. Şi-apoi cade moşul pe spate ca un trunchi de stejar secular.

Trebuie să recunosc, din când în când mă mămâncă palma. Sau degetele. Sau în partea dorsală, că aşa spune mai toată lumea. Sâmbătă, 28 martie, în timp ce adăstam alene în faţa calculatorului aşteptând să vină inspiraţia, n-am avut de lucru şi am distribuit o postare de pe Blogul lui Bulă. Da, că şi-a făcut şi ăla blog, de vreme ce au şi alţii. O postare legată de Iliescu, cea mai odioasă creatură din câte s-au prăsit sub soare. Simpatică ipoteza, am râs cu lacrimi. Şi am distribuit pe unde am apucat. Recunosc, nu atât să se bucure şi alţii imaginându-şi-l pe criminalul naţional mânjit de kk din creştet până în tălpi, cât să văd reacţia.

Mai interesat să văd dacă are postaci şi Ilici. Şi are. Ajung cu postul în grupul Uniţi Salvăm România şi nici bine nu postez că vine reacţia.

Domnul Ion Ferariu îmi atrage atenţia: „….nu duceți în eruoare generațiile tinere – Iliescu nu a fost ciocoi comunist – el a fost dușmanul socialismului – dușmanul poporului român„. Comentariu acceptabil ca formulare. Conţinutul nu-l discut.

Îi atrag atenţia că Iliescu e duşmanul. Dar imediat vine din Galaţi Andrei Cristian care e mai vehement. „Nu citesc nimic din ce scriu DOBITOCII pe Facebook. DERBEDEII se distrează / Și pe mine nu mă INTERESEAZĂ /” Face şi versuri.

Cu idioţi de-ăştia vrem să salvăm România? Dacă-i aşa, la ce bun să mai fie salvată? Şi, de vreme ce dau cu pietre în maimuţa de Iliescu, automat sunt băsist. Cocnluzia o trage tot Andrei Cristian (sincer, mă îndoiesc că e numele lui. Nu de alta, dar postacii vor să fie anonimi şi fictivi).

Dar TU măi Ciprian MITOCANU ,ce pretenții emiți ,ce valențe de VRĂJITOR ai TU măi KK-narule ,să aduci vr-un APORT în ȚARA asta distrusă de DERBEDEI ca tine care l-ați pupat în cur 10 ani de zile pe TICĂLOSUL Băsescu ???” (postacul mi-a halit o literă din numele de familie, scrisul îi aparţine. Sau mai degrabă (sic!))

Ţin să-i atrag atenţia idiotului că, de ceva vreme, când am avut ocazia, am spus şi am scris de Băsescu ce trebuie. Niciodată ceva care să-i facă plăcere beţivului smiorcăit. De parcă ar băga asta în seamă postacul. Cum să bage în seamă?! La cât e de bătut în cap, mă îndoiesc. Boul nu s-a legat de cel ce a scris articolul ci de cel care l-a distribuit. Halal minte!

Pe alt grup m-a atacat instantaneu o pensionară. De vreo 55 de ani. Care presupune că cei care scriu aşa ceva ori sunt copii de bani gata, ori altceva (scuze, chiar că nu mai găsesc postarea respectivă). Şi dăi, şi luptă. A comentat de vreo patru ori.

Şi lista poate continua. Postacii există. Şi nu doar postează, ci se dau şi drept gărzi de corp ale celor la care ling blidele. Gărzi în spaţiul virtual. Dacă o fac pentru bani, gestul e oricum mai mizerabil decât dacă o fac din propria conştiinţă. Atâta-ţi trebuie să te legi de idolii lor. Care, luaţi la grămadă, sunt o apă şi-un pământ.

Postacii există! Şi-s mulţi şi vehemenţi. În cazul în care puneţi palma pentru fosila de Iliescu pe gratis, am o veste bună pentru voi. Sunt câţiva „oameni politici” care plătesc pentru serviciul ăsta. Aşa că nu pierdeţi timpul de pomană şi postaţi pentru ei, tovarăşi!

Asta-i treaba. Ca scriitor, încerci sentimentul amar că, dacă distribui o recenzie sau semnalezi o carte, un eveniment legat de lumea cărţilor, nu bagă nimeni în seamă. Dar dacă distribui o tâmpenie… Adună like-uri, comentarii, distribuiri, tot ce trebuie. Un pas până la viral.

Un experiment cu rezultate dinainte cunoscute. Promit că nu mai fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *