Profesoara de engleză cretină. Făcătură sau realitate jalnică?

Trist dar cât se poate de adevărat. În ultima perioadă profesorii sunt supuşi unei campanii de denigrare. O campanie foarte agresivă. E drept că există mulţi indivizi care nu fac cinste breslei, cumva au reuşit să sară gardul şi acţionează nu după cum ar trebui să le dicteze statutul ci după cât îi duce capul. De cele mai multe ori nu foarte departe.

Am văzut-o cu toţii pe doamna profesoară de engleză ce a devenit protagonista unui filmuleţ care face furori pe internet. Unul marca Pro Tv. A reuşit să dea cu bâta în baltă atât de zdravăn că nu s-a murdărit doar pe sine, ci a reuşit să arunce cu noroi pe o întreagă categorie socio-profesională.

Da, domnule, ce poţi să mai spui? De unde educaţie în România în condiţiile în care una ca asta ajunge la catedră? Ce să mai ceri de la elevii unei asemenea profesoare? Păi ce, credeţi că numai asta e în învăţământ? Aşa sunt la grămadă…

Sunt doar câteva dintre comentariile pe marginea subiectului. Cumentarii şi aprecieri care generalizează. Şi duce la concluzii de genul „Ăştia mai vreau bani?! Nu le ajunge că au doar patru-cinci ore pe zi şi vara liberă? După ce că sunt proşti grămadă mai vor şi bani? La muncă, ’telectualilor!”.

Personal cred că, totuşi, este vorba de o făcătură. Una menită să producă şi mai multe pete pe imaginea dascălului. Aşa că aş dori puţin ajutor în privinţa asta.

Nu e aşa de greu de identificat persoana respectivă. I se vede clar faţa, nu a făcut nimeni efortul de a-i distorsiona vocea. Ştie cineva în ce şcoală lucrează respectiva persoană? Asta dacă lucrează în şcoală… Să comenteze anonim. Da, domnule, e colegă cu mine la Şcoala… Sau să spună clar că individa n-a călcat niciodată în vreo cancelarie în calitate de profesor. Colegii de engleză, de la dumneavoastră am cele mai mari speranţe. Haideţi să o identificăm pe individă şi să demonstrăm dacă e o făcătură sau persoana respectivă este încă una dintre realităţile jalnice ale sistemului de învăţământ.

Nu spun că nu există şi uscături în învăţământ. Ba există. cunosc destule astfel de elemente. Am în cancelarie aşa un specimen. Dar măcar să ştim dacă e vobra despre o toantă pur şi simlu sau dacă e vorba de reaua voinţă a unora care, în goana după senzaţional ieftin, s-au gândit să ne facă de râs pe toţi la grămadă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *