PUNTE SPRE TERABITHIA. KATHERINE PATERSON

EDITURA CORINT JUNIOR

TRADUCEREA LIA DECEI

2007

O carte deosebită, care s-a lipit de sufletul meu de la primele pagini şi care, după umila mea părere, merită toate premiile pe care le-a primit. Mi-ar fi plăcut, desigur, un alt final, dar mă consolez cu gândul că nu e decât o operă de ficţiune. Dar mă îngrozeşte, de asemenea, gândul că asemenea lucruri se întâmplă. Mai ales în viaţa reală.

O carte care începe bine şi se termină prost. Pentru eroi, deoarece, din restul punctelor de vedere, de la scriitură, traducere, până la copertă şi restul, chiar nimic de obiectat.

O prietenie între un băiat de la ţară şi o fată proaspăt stabilită pe meleaguri rurale care nu începe sub cele mai bune auspicii, nu când nou-venita aleargă mai repede decât oricare băiat din clasă şi-ţi ruinează munca de-o vară. Dar acesta este un neajuns minor şi cei doi, Jess şi Leslie, nu numai că se împrietenesc, dar devin şi stăpâni pe Terabithia, un regat fermecat. Împreună, pun la cale planuri de răzbunare, stăpânesc, îşi extind teritoriul. Dar, din păcate, într-o zi intervine ireparabilul. Şi nimic nu va mai fi la fel, chiar dacă Terabithia primeşte o regină. Şi o punte către tărâmul fermecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *