Scriitor aproape de 10. Bilanţ pe 2013

Acum, că am început un nou an, cred că e timpul să fac bilanţul pe anul care a trecut. Care, în ciuda faptului că avea în conţinut niscaiva 13, s-a dovedit a fi destul de rodnic pentru scriitorul Mitoceanu Ciprian. De unde se vede treaba că nu superstiţiile sunt, în unele cazuri, chiar superstiţii. Nu cred, de pildă, că o potcoavă aduce noroc. Dar am şi eu una, pusă bine, pentru că am înţeles că-i ajută şi pe cei care nu cred în asta (am glumit, oameni bunil, să nu creadă careva că e pe bune şi să-şi pună oarecare întrebări incomode cu privire la sănătatea mintală a inculpatu… subsemnatului).

Dar să revenim la bilanţ. De obicei, făceam trebuşoara asta cu iz contabil în ultimele zile ale anului. Numai că, anul care a trecut, am sperat până în ultima clipă că voi reuşi să finalizez cea de-a zecea povestire sub care, cu modestie, mă semnez. Numai că n-a fost să fie. Aşa că, în pentru finalul anului 2013, mă pot lăuda cu nouă povestiri scrise de la 1 ianuarie şi până la31 decembrie. N-am mai precizat orele pentru că astea chiar că nu le mai ştiu. Cel puţin pentru 1 ianuarie.

Nouă povestiri, deşi, sincer să fiu, am început mai multe. Cu mult mai multe. Nu contează câte am început, important e câte am reuşit să finalizez. Destul de mulţumit, mai ales că, din cele nouă povestiri, doar două încă nu sunt arvunite pentru publicare (unele au fost deja publicate). Una pentru că nu-mi prea place cum a ieşit şi nu am trimis-o la nimeni, iar cea de-a doua face parte dintr-un volum mai dichisit, aşa că nu o voi trimite la nimeni până nu voi finaliza şi restul povestirilor. Sper să se întâmple în anul care tocmai a început. Chiar o să-mi dau strădania în această privinţă.

În rest? Am început şi ceva romane în anul care a trecut, dar nu am reuşit să pun punctul final la niciunul. Nu mă surprinde, am mai păţit-o şi în alţi ani.

Dar, per total, sunt mulţumit. Chiar sunt mulţumit. Aproape de zece. Zece povestiri. Sunt bune şi nouă. Am avut ani şi mai slabi, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *