Scrisoare deschisă către conducerea TVR1

Stimate domnule preşedinte,

Mai întâi de toate ţin să vă precizez că nu sunt un fan al televiziunii pe care o conduceţi deşi îi subvenţionez existenţa pe două căi – poate chiar trei, de vreme ce TVR primeşte bani şi de la distribuitorii de cablu tv, şi de la stat, şi de la cei care nu-i urmăresc emisiunile. Dacă acest fapt vă nelinişteşte, să ştiţi că nu aveţi parte de un tratament preferenţial, personal nefiind un amator al „sticlei”, televizorul există în casa mea doar pentru a urmări, din când în când, câte un film şi pentru desene animate, în general evitând ca televizorul să se implice în educaţia fiului meu. Ori, având în vedere calitatea filmelor difuzate de postul naţional, e lesne de priceput de ce zilele acestea am fost mirat că TVR1 încă mai există.

Dar nu despre acest aspect e vorba (deşi şi acesta e de pus în discuţie, de vreme ce plătesc pentru existenţa instituţiei pe care o păstoriţi se presupune că am nişte drepturi). Este vorba despre comportamentul lui Dragoş Pătraru, realizator pe la „Starea naţiei”. În cadrul emisiunii de miercuri, 1 aprilie 2015, pomenitul Dragoş Pătraru şi-a permis să jignească în mod repetat un cadru didactic, desfiinţând-o cu expresii care au necesitat acoperirea cu beep-uri. De vreme ce conduceţi un post de televiziune, nu e cazul să vă explic ce anume înseamnă acest lucru.

Dragoş Pătraru a blamat un comportament incorect – este clar că doamna învăţătoare nu a procedat corect – printr-un limbaj agresiv şi vulgar care m-a indignat la fel de mult ca şi comportamentul învăţătoarei. Prin atitudinea şi limbajul folosit, realizatorul căruia îi semnaţi statul de plată la instituţia pe care o conduceţi a dovedit că e de mii de ori mai nociv decât învăţătoarea luată în vizor – poate că nu ştiaţi, dar televizorul este considerat un mijloc de educaţie.

Învăţătoarea a fost suspendată. O să urmeze ancheta şi sancţiunea de rigoare. Vă  rog… Nu, nu vă rog! Vă recomand să-l suspendaţi, la rândul dumneavoastră, pe Dragoş Pătraru care, prin atitudine şi limbaj a jignit nu doar cadrul didactic incriminat, ci întreg sistemul de învăţământ doar din dorinţa de a resuscita audienţa unei televiziuni trecute pe linie moartă. Aştept acest gest de la dumneavoastră în calitate de părinte, profesor, editorialist, scriitor şi plătitor de taxe.

Cu stimă, Mitoceanu Ciprian

3 gânduri despre „Scrisoare deschisă către conducerea TVR1”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *