SUGESTIE DE SONDAJ DE OPINIE. PENTRU CĂRŢI

Tot clicăind prin blogosferă şi pe site-uri de profil, am fost îmbiat cu tot felul de sondaje de opinie. Nu, nu vă speriaţi (sau faceţi iluzii, depinde de optică şi motivaţia pentru care ajungeţi (şi) pe blogul subsemnatului), nu e vorba de sondaje din alea care întreabă omul cum îi merge cu o anumită parte a vieţii. Aia pe care o deranjează prostata sau, după caz, lungimea insuficient de lungă a instrumentului responsabil. Şi nici despre cine credem noi că ar trebui să ajungă prin Parlament. N-ar mai ajunge, mama lor de bandiţi.

E vorba de sondajele legate de… cărţi. Câţi dintre cei care citesc aceste rânduri şi au avut răbdarea să ajungă până aici s-au gândit la aşa ceva? A, se vede din titlu? Scuze, mă gândeam şi eu la altceva. La sondajul ăla cu lungimea. Cum era? sau cum trebuia să fie ca să se măsoare?

Cărţile. Ce mai apare prin sondaje? sau care-s opţiunile. Ce vă face să cumpăraţi o carte? Şi, ai de unde alege. Autorul. Editura. Editorul. Coperta. Preţul. Reclama. Recenziile apărute pe mitoceanu.com (nu-s chiar foarte sigur de treaba asta dar, dacă vă mai trece prin cap să mai faceţi un sondaj, băgaţi la rubricaţie, să aibă lumea de unde alege – şi asta e o sugestie, dar nu e asta SUGESTIA). Mă rog, ai unde-ţi da cu părerea sau cu ce ai mai gros la îndemână.

Alegeţi cartea după copertă? Mi se pare că aici se cam scârţâie. Câte coperte aţi văzut când aţi păşit ultima dată în librărie? Sau bibliotecă? Eu unul nu prea multe. Dar în schimb am văzut cotoare de cărţi. Cu duiumul. Numai cotoare. Vorba poetului, stau ca cărţile în bibliotecă (exact, ca cărţile). O chestie pe care editorii o cam ignoră. Cotorul cărţii. Că până să ajungi la copertă, te uiţi la cotor. Şi ce cotor e mai arătos, ăla mă atrage. Cotorul cărţii e tot şpilul. Aşa mi-am găsit „Colţii” în librării. După cotor. Arată tare fain, aproape mai tare decât coperta, dar era loc de mai bine.

Dacă aţi ajuns până aici cu cititul (am încredere în răbdarea dumneavoastră) să ştiţi că ceea ce e scris mai sus e la mişto (şi nu prea). Trebuia să scriu ceva şi pentru ziua de azi şi cum nu mă ducea capul, nici nu am citit… Mă rog, am bifat şi ziua de azi.

P.S. Ce părere aveţi de cotorul de la Colţii? Da’ sincer, vă rog eu.

7 thoughts on “SUGESTIE DE SONDAJ DE OPINIE. PENTRU CĂRŢI”

  1. Chiar nu l-am băgat în seamă. Dar dacă tot aţi întrebat, pot să vă spun acum, după ce l-am analizat, că mi se pare cam înghesuit scrisul, deşi avea loc gârlă.

  2. ei, parerea ursului despre coperta o stiam de la inceput (cum aveam sa ne cunoastem noi?)acum o stiu si pe cea despre cotor. Maine, poimaine o sa-mi spui ca nu ti-a placut nici coltii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *