Caut curajoşi pe facebook

Recunosc, am cam început să îmbătrânesc. Mă trezesc din ce în ce mai des spunând oribilităţi de genul  „pe vremea când eram de vârsta lor” sau chiar mult mai rău – „pe vremea când eram eu tânăr”.

Ce-i drept, şi timpurile au luat-o razna. Tehnica, cel puţin, a reuşit să adâncească prăpastia dintre generaţii la un nivel nebănuit pe timpurile lui Socrate. Pe vremea mea  (vedeţi? ce spuneam eu mai devreme?) nici nu se pomenea de reţele de socializare, de statusuri şi alte chestii noi-nouţe dar care au prins aşa de repede la tânăra generaţie. Când eram de vârsta puştanilor de azi eram fericit să butonez un joc electronic de genul „Nu zaieţ pagadi”. Mai ţine minte careva jucărioara aia?

Azi tot şcolarul bagă status. Fericit, că stau la bere cu Mioara şi hă! hă! nu am optsprezece ani. Da’ boul ăla de la bar îmi dă ce vreau că altfel rămâne fără clienţi. Extaziat la cafea cu Gina. La poştă cu fetele (ups! ce naiba o să se înţeleagă de aici?). Mândru că am trecut la română. Eminent că am prins un cinci la bio. Mişto că nu m-a lăsat la geo.

Dragii mei, nu ştiu ce să spun, încerc să ţin pasul cu tehnica şi, dacă nu e cu supărare, să o iau puţintel înainte. Aşa că întreb şi eu. Şi-a tras careva vreun status de genul:

– Corigent la mate şi română?

-Picat la bac

-Picat la bac. A doua oară.

-Rasol la chimie

-Băgami-aş! La toamnă…

-Corigent…

-Repetent…

Pe bune, ştiţi pe cineva care şi-a tras statusuri aşa de avangardiste şi sincere? Mă interesează în special ultimele două. „Corigent” şi „Repetent”. Are cineva curajul ăsta? Materie primă se găseşte cu duiumul în perioada asta, se ştie. Da’ curajoşi se găsesc mai greu…

Dacă ştiţi pe cineva sau chiar sunteţi aşa de curajoşi, lăsaţi, fraţilor, un semn la comentarii. Să-i ştiu şi eu pe vizejii de pe Facebook.

 

Un gând despre „Caut curajoşi pe facebook”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *