UN FLEAC, M-AU PLATFORMIZAT

Bine de tot, cum s-ar spune. Prezența mai mult decât sporadică pe net din ultima vreme are cauze mai degrabă legate de lipsa de timp decât cea de inspirație (sau, mai exact, lipsă de inspirație, că de obicei scriu pe blog când nu scriu cărți sau alte prostii… ups, m-a luat sinceritatea pe dinainte). Adică mi s-a cam confiscat timpul. S-au gândit unii că am prea mult și… ăsta mi-s, ce să mă mai laud sau să dau vina pe alții. Cu ceva zile înjuram platformele educaționale prăsite de Siveco. profit de puținul timp liber la dispoziție pentru a repeta isprava.

Adică iar îi bag în mă-sa. De ce? Pentru că merită.

Lucrurile cam stau în felul următor. Platforma asta mă scoate din sărite. Ceva de groază. Pentru că dacă vreau să iau nenorocitul de examen (după patru ani de facultate și niscaiva grade didactice îmi mai trebuie un regulat de atestat – se putea folosi un cuvânt mai potrivit, dar pe blogul ăsta regulatul popular este, deocamdată, interzis) trebuie să petrec ore pe platformă. Multe. Foarte multe. Și asta nu ar fi nimic dar platforma nu și nu. Uneori nu înregistrează timpul petrecut în compania ei atât de neplăcută. Apoi, când îți faci timp să călărești platforma, drăcia nu-ți permite accesul. C-așa vrea mușchii ei. Și tot timpul dedicat platformei e… degeaba.

De ce toate astea? Pentru că cei care au conceput-o sunt lipsiți de bun simț. Știu doar să încaseze chestii de-alea mărunte, cunoscute îndeobște sub numele de bani. Au plagiat o platformă făcută de alții (că altă explicație rațională nu am găsit) au pus-o pe server și gata, fraierilor! V-am făcut rost de platformă. Învățați, învățați, învățați. Așa a spus odată Lenin. Ceaușescu a spus Învățați, învățați și iar învățați. Dacă era platformă de învățare pe timpul lui Lenin? Sau pe al Tovarășului? Nicio șansă. Pe timpul lui Lenin erau prea înapoiați, pe timpul Tovarășului erau la modă platformele industriale.

Dar să revin la aberație. Că așa sunt eu, când mă enervez, devin aberant. Adică am  pretenții aberante. Cum ar fi să mă pot loga și lucra pe platformă când am ceva-ceva timp liber. Dar nu, e imposibil.

Apropo, ați văzut ce sediu au la Siveco? Mișto de tot, măi frate. Pentru doritori, o parte se poate admira în fotografia de mai sus. Și mesajul ascuns este faptul că băieții de la Siveco au băgat bani cu nemiluita în sediu, în imagine, și mai puțin în produsul care-mi scoate acum sufletul. De reținut, pe viitor. Să nu fac niciodată afaceri cu Siveco…

P.S. Dacă nu era blocată platforma, nu erați nevoiți să citiți asta. Pentru că aș fi putut să-mi macin nervii și gândurile pe platforma lui Siveco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *