Una caldă, una rece

Ieri am ajuns pe Antene. Nu ştiu sigur pe care, câteodată am altceva mai bun decât să mă holbez la maşinăria de produs ştiri a motanului Felix. Bănuiesc că el nu se uită pe blogul meu, aşa că suntem chit. Nu m-am văzut eu, dar m-au văzut alţii, nu ştiu pe care Antenă, mi-a scăpat, dar o să întreb. Alaltăieri m-a căutat un „reporter” căruia i-am răspuns la câteva întrebări. Ce am spus eu şi ce am auzit că am spus, diferenţă de la cer la pământ, noroc că există programe de-astea, de însăilat interviuri că altfel cum scoţi senzaţionalul dintr-o chestie banală până la ridicol? Asta este rece. De ţinut minte, interviurile dăunează grav imaginii, un ratat de presă te prelucrează cum ştie el mai bine pentru bani de-o ţigară şi-un rachiu (ambele fără timbru). Mult mai bune sunt intervenţiile în direct, acolo spui ce ai de spus şi nu te prelucrează nimeni, nici chiar Felix, dragul de el.

Nostim este că păcăliciul de presă mă ameninţase că am posibilitatea de a ajunge la „Sinteza zilei” — ştiţi din ce cauză, căutaţi pe net şi veţi vedea. Chiar încercase să se asigure că primarul va interveni în direct să crească audienţele motanului mai ceva ca Elodia lui Dănuţ Diaconescu, profesionist până la lacrimi, dragul de el. Sinteza zilei, domnule, te facem vedetă. N-a fost să fie, ştirea a ocupat ridicol de puţin timp şi încă pe regionale „Românii şi soluţiile trăznite”. Asta este rece pentru ăla, „profisionistul de presă”. Coada între picioare şi câteva ore de „muncă”.

După apariţia pe sticlă, m-au căutat trei vechi prieteni de care nu mai ştiam nimic de multă vreme. Salut, bre, te-am văzut pe Antena. Ce mai faci? Ce să fac? Dau interviuri la retardaţi. Asta este partea caldă, prietenii şi-au adus aminte de mine, chiar dacă altcineva i-a tras de mânecă. Au făcut cumva şi au făcut rost de numărul meu de mobil. Nu ca alţii, că nu am putu fi contactat. Asta este partea caldă. Prieteni vechi, relaţii noi.

Şi, de ce să nu recunosc? am prins şi niscaiva publicitate. Cam negativă, ce-i drept, dar tot publicitate se cheamă că este . Gratis (cum zice Lucian, citându-l pe Brendan Behan – There’s no such thing as bad publicity). Încă una caldă… per ansamblu stau bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *