ZAHAR ŞI CEREALE, PARTEA A DOUA

LUNA NOUA

STEPHENIE MEYER

RAO, 2008

Cu chiu şi cu vaiul de rigoare, am reuşit să citesc şi al doilea volum al seriei „de succes” Amurg. De ce anume am făcut-o? O să vă răspund după ce citesc şi ce-l de-al treilea volum (da, dacă vă imaginaţi că zâmbesc să ştiţi că nu greşiţi decât puţin, râd de-a binelea). Asta dacă aţi citit recenzia la primul volum.

Şi în partea a doua zahariseala continuă până la exasperare. De data asta gagica are un fix cu mâncatul cerealelor. După ce o părăseşte bampirul (da, bampir, ce vampir e acela care se „hrăneşte” cu sălbăticiuni şi nu muşcă din carotida unei toante care de-abia aşteaptă să fie halită?), Bella face o criză şi începe să bage în ea cereale. Nu spune asta deschis, dar eu unul asta am priceput. Atât m-a dus capul. La două-trei pagini, se trezeşte şi bagă în ea niscaiva cereale, de parcă autoarea care a zămislit-o a făcut contract de publicitate cu un anume şmecher producător de cereale. Sau poate că toată trebuşoara asta are şi un aspect pedagogic pe care numai un analist fin ca mine putea să-l descopere (sau poate că nu). Învăţaţi şi voi, fraierilor, să haliţi cereale. Sunt sănătoase, nu vă vine a crede?

În altă ordine de idei, gagica se împrieteneşte cu unul Jacob, să-i mai treacă de bampir. Şi-şi face rost de o motocicletă, apoi trece la sporturi extreme. O caută cu lumânarea, în speranţa că ăla vine înapoi. Şi-i merge de minune. „sora” bampirului are o viziune, ceva neînţelegeri şi gata intrigă… Bampirul crede ca Bella a murit şi, neconsolat, se duce să se sinucidă, trage o fugă până în Italia, unde trăieşte un fel de poliţie a bampirilor şi vampirilor.

Şi, ca să mai tulbure apele, în decor apar şi vârcolacii. Păi ce, credeţi că Jacob ăla, băiat fain, e mai prejos de Edward? Acesta e vârcolac şi se transformă exploziv, de-i sar boarfele bucăţele (cine şi-a imaginat vreodată chiloţi de vârcolac?).

Cam prea mult zahăr şi, din când în când, ceva fire din blana lupilor. Dacă facem abstracţie de zahăr şi cereale, e ceva mai bine ca în prima parte. Dacă…

Încerc să anticipez, oare în partea a treia cine completează cercul de prieteni ai cerealistei fetişcane? Plicurici, moroi, cămile cu guşă şi broaşte cu cocoaşă? Dacă mai treceţi pe aici şi dacă citesc şi eu, poate v-oi spune… A, da, gagica primeste o bombonica. Daca e cuminte, cica in partea a treia devine si ea bampir. Dar nu prea cred…

2 gânduri despre „ZAHAR ŞI CEREALE, PARTEA A DOUA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *